Νοσηλευτές από την Θράκη μετακινούνται εκτάκτως στην Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν την κατάσταση

H μεγάλη υγειονομική ένταση στην Θεσσαλονίκη αναγκάζει νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό να μετακινούνται από άλλες υγειονομικές περιφέρειες προκειμένου να ενισχυθούν τα Νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας.

Άρχισε λοιπόν η μετακίνηση νοσηλευτών/τριών από όλη την Ελλάδα. Στην μετακίνηση αυτή συμμετέχει και το Γενικό Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής από το οποίο μετακινούνται πέντε νοσηλευτές προκειμένου να επανδρώσουν το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Συνδικαλιστές νοσηλευτές από το χώρο της υγείας κάνουν λόγο για «επίταξη» και καταγγέλλουν αυτού του είδους την κινητικότητα υποστηρίζοντας ότι έτσι αποδυναμώνονται οι κλινικές του ΕΣΥ ανά τη χώρα.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αντίθετα θα λάβει ενίσχυση προσωπικού από το Κέντρο Υγείας Σουφλίου, γεγονός μάλιστα που επέσυρε καταγγελτική ανακοίνωση από την ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έγραψε:

«Πρόχειρα αποφασίστηκε η μετακίνηση νοσηλευτών από το Κ.Υ Σουφλίου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Δίχως να υπολογιστεί η χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να διανύσουν οι νοσηλευτές των 80 και πλέον χιλιομέτρων, την απουσία των δρομολογίων από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το κυκλικό ωράριο που καλούνται να εκτελέσουν οι νοσηλευτές, την απουσία τους από τα ακριτικά αγροτικά ιατρεία που σήμερα ασκούν τα καθήκοντα τους με αυταπάρνηση κ.ο.κ. Ενώ το ζητούμενο στην δύσκολη συγκυρία της πανδημίας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή, όσο είναι εφικτό, του συνωστισμού και της προσέλευσης στα Νοσοκομεία των πολιτών, οι αποφάσεις λαμβάνονται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.
Επισημαίνουμε πως η απόφαση της μετακίνησης νοσηλευτών αφορά και σε νοσηλευτές του Κ.Υ Ορεστιάδας οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν χιλιομετρική απόσταση 240 χιλιομέτρων καθημερινά.
Καλούμε την Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ να ακυρώσει την προαναφερόμενη απόφαση και να προχωρήσει στην πρόσληψη νοσηλευτών από των πίνακα του Επικουρικού προσωπικού που διατηρεί προκειμένου να ενισχυθεί πραγματικά η λειτουργία του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Κοινοποιούμε έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων Κ.Υ Σουφλίου»

Πηγή: https://diavlos924.gr/