Επιτέλους ευχάριστες ειδήσεις! Τρεις Θρακιώτες αποσωληνώθηκαν σε δυο μέρες νικώντας τον κορονοϊό

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης καθώς μια γυναίκα νίκησε τον κορωνοϊό, αποσωληνώθηκε και βγήκε νικήτρια από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η 78χρονη είναι από την Κομοτηνή με υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αποσωληνώθηκαν δύο ασθενείς, άνδρες, 52 και 54 ετών, που νοσηλεύονταν στην ΜΕΘ -COVID, του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Η συγκινητική στιγμή καταγράφηκε σε βίντεο.

Στο πλευρό της ασθενούς είναι οι γιατροί που τόσες ημέρες έκαναν τιτάνιες προσπάθειες να κρατήσουν στη ζωή την γυναίκα.

Τα νέα από το μέτωπο των ΜΕΘ ωστόσο δείχνουν πως η πίεση στο ΕΣΥ είναι αφόρητη και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 192.

Από αυτές, 182 είναι κατειλημμένες και 10 κενές (ποσοστό 5%) με αποτέλεσμα να είναι δεδομένο ότι το ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη βαριανασαίνει.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοχεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.177 κλίνες ΜΕΘ. Από αυτές, 914 είναι κατειλημμένες και 263 κενές (ποσοστό 22%). Οι ΜΕΘ-non COVID είναι σήμερα 589, οι 451 είναι κατειλημμένες και οι 138 κενές (ποσοστό 23,5%). Οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 588. Από αυτές, 463 είναι κατειλημμένες και 125 κενές (ποσοστό 21%).

Οι ΜΕΘ-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 192. Από αυτές, 182 είναι κατειλημμένες και 10 κενές (ποσοστό 5%).

Στα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής, οι ΜΕΘ-COVID είναι σήμερα 212. Από αυτές, 148 είναι κατειλημμένες και 64 κενές (ποσοστό 30%).

Πηγές: https://eleftherostypos.gr/
και https://newpost.gr/