Αποκαλύψεις φοιτητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: «Βγήκαμε σε νυχτερινό κέντρο και εκεί κολλήσαμε»

“Χαλαρώσαμε γιατί σκεφτόμασταν πως δεν έχουμε κανένα κρούσμα και καταλήξαμε να έχουμε πάνω από εκατό την ημέρα”, μετέφερε μιλώντας στον TEAM FM ο Ρεθυμνιώτης φοιτητής της Γυμναστικής ακαδημίας στην πόλη της Κομοτηνής, Νίκος Τζαγκαράκης, ο οποίος πρόσφατα νόσησε και ο ίδιος από κορωνοΐό, αντιμετωπίζοντας την περιπέτειά του με ψυχραιμία αλλά και τη συνειδητοποίηση ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν.

Όπως μετέφερε μιλώντας για την εμπειρία του και τα συμπτώματα που βίωσε αφού νόσησε με κορωνοΐό ο Νίκος Τζαγκαράκης, ανέφερε πως είχε ήπια συμπτωματολογία, όπως αυτά που περιλαμβάνει μια απλή ίωση και υπογράμμισε πως ήταν απόλυτα συνειδητοποιημένος σε ό,τι αφορά τον τόπο και τον χρόνο που ο ίδιος εκτιμά πως είχε κολλήσει τον ιό. “Προσπάθησα να το αντιμετωπίσω ψύχραιμα, εφ’ όσων δεν είχα και πολύ σοβαρά συμπτώματα, είχα απλά συμπτώματα ίωσης. Επομένως δεν αγχώθηκα πάρα πολύ και το περίμενα και ήμουν απόλυτα συνειδητοποιημένος” τόνισε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος μια βραδινή έξοδος, σε νυχτερινό κατάστημα της περιοχής επακόλουθο της συνολικής χαλάρωσης που επήλθε αφού όπως τόνισε ο ίδιος δεν “δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα” ήταν ο χρόνος και ο τόπος που εκτιμά πως κόλλησε τον ιό, με τα συμπτώματά του να εκδηλώνονται την τρίτη ημέρα από την νυχτερινή έξοδο. Ο ίδιος τόνισε: “Εδώ τα πράγματα ήταν αρκετά ήρεμα, δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα. Από κάποια στιγμή και μετά χαλαρώσαμε και είναι λογικό σε μια πόλη με 12 χιλιάδες φοιτητές και όλα τα μαγαζιά ανοιχτά, όπως το Ρέθυμνο δηλαδή, αρχίζει και χαλαρώνει η κατάσταση. Έχοντας και εμείς αυτό στο μυαλό μας, αποφασίσαμε ένα βράδυ να βγούμε σε ένα νυχτερινό μαγαζί και την επόμενη ημέρα μάθαμε για επιβεβαιωμένο κρούσμα από τη σχολή μας και εκεί αρχίσαμε πάλι να μένουμε μέσα, ωστόσο είχε γίνει το κακό όπως φάνηκε”.

Μετά τα πρώτα συμπτώματα ο ίδιος πήγε στο Νοσοκομείο της περιοχής και όπως τόνισε έπειτα από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ και ένα ιατρικό κέντρο στην Κομοτηνή έκανε το τεστ και επιβεβαιώθηκε θετικός στον ιό. Ο ίδιος περιγράφει: “Πριν κάνω τη συνεννόηση με το γιατρό, ο ΕΟΔΥ μου έλεγε πως δεν χρειάζεται να ανησυχήσω ή να κάνω κάτι γιατί πιθανόν να πρόκειται για κάποια ίωση, ωστόσο μίλησα με γιατρό και μου είπε ότι πρέπει να κάνω το τεστ, πήγα στο Νοσοκομείο, το έκανα και διαπιστώθηκε ότι ήμουν θετικός”.

Ακολούθησε περίπου μια εβδομάδα με ήπια συμπτώματα, όπως τόνισε ο ίδιος τα οποία αντιμετώπισε με απλή φαρμακευτική αγωγή και παραμονή στο σπίτι. Χαρακτηριστικά πάντως ο ίδιος αναφέρει: “Είχα ήπια συμπτώματα, περίπου τρεις ημέρες πυρετό και πονοκεφάλους και μια εβδομάδα πονόλαιμο και μπούκωμα, στη συνέχεια ήμουν απόλυτα καλά. Σε ελάχιστα πράγματα ένιωσα ότι μπορεί να έχω μια μερική απώλεια γεύσης όπως στον καφέ ή στο γάλα αλλά μόνο σε αυτά. Γενικώς έτρωγα και γευόμουν κανονικά”.

Όπως επεσήμανε ο Νίκος Τζαγκαράκης, δεν ήταν ο μόνος από την παρέα με την οποία είχαν βρεθεί στο νυχτερινό κατάστημα ο οποίος νόσησε από κορωνοΐό, αφού και άλλοι βρέθηκαν θετικοί, όχι ωστόσο όλοι όπως πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την δική του συνειδητοποίηση πάντως, μετά την περιπέτειά του όπως ανέφερε: “Σίγουρα πέρασε από το μυαλό μου ότι κακώς βγήκαμε εκείνη την ημέρα, ότι χαλαρώσαμε ενώ ξέρουμε ότι υπάρχει η πανδημία αυτή. Δυστυχώς το κακό έγινε, επομένως έκατσα μέσα, δεν ήρθα σε επαφή με κανέναν”.

Επιπλέον, μέσα από την εμπειρία του όπως εξήγησε ο ίδιος το μήνυμά του είναι να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αφού όπως τόνισε η χαλάρωση δεν αποτελεί σύμμαχο στην πανδημία. “Θεωρώ ότι πρέπει να συμβιβαστούμε με τα μέτρα όσο κι αν δεν μας αρέσει -γιατί και εμένα δεν μου αρέσουν-. Εάν όμως θέλουμε να περάσει όσο πιο ανώδυνα και γρήγορα γίνεται αυτό το πράγμα είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και να αφήσουμε σκέψεις ότι, δεν υπάρχουν κρούσματα στην περιοχή μας. Γιατί και εμείς έτσι σκεφτόμασταν εδώ και καταλήξαμε από εκεί που δεν είχαμε ούτε ένα κρούσμα να έχουμε πάνω από 100 τη μέρα, σε μια πόλη δηλαδή όπως είναι το Ρέθυμνο”.

Ο ίδιος είναι απόλυτα καλά στην υγεία του και έχει πλέον αφήσει πίσω του την περιπέτειά του, ωστόσο παραμένει στην Κομοτηνή και δεν έχει επιστρέψει στο Ρέθυμνο, αφού όπως επεσήμανε : “Δεν μπήκα σε διαδικασία ταξιδιού γιατί το πέρασα πολύ πρόσφατα όλο αυτό και θεώρησα καλή ιδέα να παραμείνω εδώ για να είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι ασφαλείς”.

Πηγή: https://www.goodnet.gr/