Από τον Ιωαννίδη ξεκίνησε η φάση του μοναδικού γκολ της Εθνικής Ελπίδων στη νίκη επί της Σκωτίας

Για την τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου των προκριματικών του Euro κάτω των 21, η αδιάφορη βαθμολογικά Εθνική Ελπίδων επικράτησε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Σκωτίας με 1-0 αφήνοντας την παράλληλα εκτός τελικής φάσης.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα εμφανίστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο και παρά το γεγονός πως βαθμολογικά είχαν μείνει πίσω εξαιτίας των άσχημων τελευταίων αποτελεσμάτων αντιμετώπισαν οργανωμένα έναν αντίπαλο όπως η Σκωτία που διεκδικούσε στο παιχνίδι την απευθείας πρόκριση στο Euro.

Το μοναδικό γκολ της Ελλάδας και της αναμέτρησης πέτυχε στο 27′ ο Χριστόπουλος, ο οποίος διεκπεραίωσε επιτυχώς την παράλληλη πάσα από τα αριστερά του Κατράνη. Η Εθνική θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα (κυρίως με τον μεσοεπιθετικό της ΑΕΚ Μπότο)· ενώ στην αντίπερα οι Σκωτσέζοι πιέσαν μόνο στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και έκαναν φάσεις, χωρίς ομώς να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Στο βασικό σχήμα του Γκούμα βρέθηκε ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού με καταγωγή από την Κομοτηνή, Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος ύστερα από περίπου ένα μήνα εκτός δράσης λόγω του τραυματισμού που είχε υποστεί, αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι. Είχε θετική παρουσία, πιέζοντας σημαντικά τους κεντρικούς αμυντικούς της Σκωτίας· ενώ το τέρμα της Εθνικής ξεκίνησε από δική του υποδοχή της μπάλας και μετέπειτα πάσα στον Κατράνη. Αντικαταστάθηκε στο 74′ από τον 16χρονο φορ του ΠΑΟΚ Γεώργιο Κούτσια.