«Τυχεροί που έχουμε αυτή τη διοίκηση και μας στηρίζει οικονομικά» δήλωσε ο Φραντζέσκος Χρήστου

O γκάρντ του Λεύκιππου Ξάνθης Φραντζέσκος Χρήστου μίλησε στο basketblog.gr σχετικά με την διακοπή του πρωτθλήματος, τις πληρωμές, καθώς και το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή στα παρκέ.

Aναλυτικά οι δηλώσεις:

«Βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο, ο ιός έχει επηρεάσει πολλούς τομείς της καθημερινότητάς μας, ένας από αυτούς είναι και ο αθλητισμός. Ειναι πολύ στενάχωρο για όλους τους αθλητές να κλείνουν τα γήπεδα και να μην υπάρχουν χώροι προπόνησης. Ευχή όλων των αθλητών και παραγόντων είναι να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα. Προσωπικά θεωρώ ότι προφανώς και προέχει η υγεία όλων των αθλητών και των οικογένειών τους παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως υπάρχουν τρόποι ώστε σιγά σιγά οι ομάδες να επανέλθουν αρχικά στις προπονήσεις τους και στη συνέχεια να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Το θέμα των πληρωμών είναι αποκλειστικά θέμα των διοικήσεων και των συμφωνιών που έχουν γίνει. Στην Ξάνθη είμαστε τυχεροί που έχουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους στη διοίκηση καθώς στηρίζουν οικονομικά το εγχείρημά τους σε όλες τις καταστάσεις είτε εύκολες είτε δύσκολες.
Πιστεύω πως οι αθλητές που ζουν αποκλειστικά από το άθλημα θα έχουν αρκετά σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα εφόσον συνεχιστεί έτσι η κατάσταση. Προσωπικα θεωρώ ότι καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια είδους στήριξη της πολιτείας στον αθλητισμό. Όπως προανέφερα η στήριξη της πολιτείας στους παίκτες και τις ομάδες με την χορήγηση τεστ, ώστε σε πρώτη φάση να επιστρέψουμε στις προπονήσεις και μετέπειτα στους αγώνες για να μην υπάρχει μεγάλο κενό διάστημα και έχουμε αρκετούς τραυματισμούς στην επανέναρξη των πρωταθλημάτων λόγω αδράνειας».