Κύπελλο Ελλάδος: Αμφίβολη η φετινή διοργάνωση, ακόμα πιο αμφίβολη η συμμετοχή ομάδων από την Θράκη

Tο τελευταίο που μπορεί να ενδιαφέρει την ομοσπονδία και τις ομάδες αυτήν την περίοδο είναι το πότε και αν θα παίξουν στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά δεν παύει να αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο θεσμό στην χώρα.

Θεωρητικά στην φετινό θεσμό θα είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν πέντε ομάδες από τις ανδρικές κατηγορίες, ΑΕ Κομοτηνής και Άθλος Ορεστιάδας από την Pre League, Ερμογένης Ξάνθης, Έβρος Σουφλίου και Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις δύο ομάδες της Α2 Γυναικών, Νίκη και Φοίνικα Αλεξανδρούπολης.

Επίσης, βάσει της προκήρυξης των προηγουμενων ετών, δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι ομάδες και από τα τοπικά πρωταθλήματα, εν προκειμένω για τις ομάδες της Θράκης αυτές που μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΘΡ. Βέβαια, στην πράξη τα τελευταία χρόνια ελάχιστες δήλωναν συμμετοχή.

Φυσικά όπως είναι λογικό, οι ομάδες αυτή την στιγμή ζητάνε από τους φορείς να επιστρέψουν αρχικά στις προπονήσεις και έπειτα να βρεθεί μια λύση για τα πρωταθλήματα. Αν και όποτε αυτά ξεκινήσουν, τότε θα αποφασιστεί από την ΕΟΠΕ και τι θα γίνει με το Κύπελλο, αν και λογικά δεν θα υπάρχουν πολλές ελεύθερες ημερομηνίες.

Συνεπώς, έτσι κι αλλιώς ήταν χλωμή η συμμετοχή των θρακιώτικων ομάδων στο Κύπελλο, αλλά με τα νέα δεδομένα αναμένεται να γίνει… πιο χλωμή. Καταρχήν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην διεξαχθεί καθόλου το Κύπελλο και αν διεξαχθεί, μην αποκλείσετε απευθείας να λάβουν μέρος μόνον οι ομάδες της Volley League σε άνδρες και γυναίκες, ελλείψει ελεύθερων ημερομηνιών…