Έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη ο Χάμιλτον ισοφαρίζοντας του τίτλους του Σουμάχερ

Ιστορικό το Grand Prix στην Κωνσταντινούπολη. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής εξασφαλίζοντας μαθηματικά την κατάκτηση του φετινου τίτλου με τρεις αγώνες να απομένουν στο καλεντάρι και ισοφαρίζοντας την επίδοση-ρεκόρ των επτά τίτλων του Μίχαελ Σουμάχερ.

Αυτή ήταν η 94η νίκη στην καριέρα του Βρετανού πιλότου, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με διαφορά 31,633 δευτερολέπτων κάνοντας έναν ακόμη περίπατο. Ο 35χρονος Χάμιλτον πανηγύρισε σαν μικρό παιδί τη νίκη του από το team radio, ενώ όταν βγήκε από αυτό ήταν φανερά συγκινημένος. «Αυτό είναι για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται αυτό που μπορεί να φαντάζει αδύνατο. Μπορείτε κι εσείς! Δεν έχω λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα μας. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν ερχόμουν σε αυτή την ομάδα και το ταξίδι μας μέχρι τώρα ήταν απίστευτο. Νιώθω τόσο περήφανος», τόνισε.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου. Το ονειρευόμασταν όταν ήμουν μικρός κι έβλεπα τα Grand Prix. Αυτό που κατάφερα ξεπερνά κι αυτά. Το μήνυμά μου είναι να ονειρεύεστε. Αλλά θα πρέπει να δουλεύετε σκληρά, να κυνηγάτε το όνειρό σας και να μην τα παρατάτε ποτέ ή να αμφιβάλλετε για τους εαυτούς σας», πρόσθεσε.

Δεύτερος τερμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point και τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ της αναγεννημένης στο weekend Ferrari. Ο Γερμανός προσπέρασε τον ομόσταβλό του, Σαρλ Λεκλέρκ, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει μπροστά από τον Πέρες, μένοντας τελικά τέταρτος. Ο Λανς Στρολ, που είχε την pole position, παρά το καλό του ξεκίνημα περιορίστηκε στην ένατη θέση, ενώ ο Βάλτερι Μπότας ολοκλήρωσε την απογοητευτική του εμφάνιση μένοντας εκτός βαθμολογούμενη δεκάδας.

Δυστυχώς στον ιστορικό αυτό αγώνα δεν μπόρεσαν να βρεθούν φίλαθλοι και μοιραία δεν βρέθηκαν και οι θρακιώτες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που περίμεναν πως και πως την επιστροφή της Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη.

Lewis Hamilton winning his 7th world title, Turkish Grand Prix, 2020.
hamilton_pin