Η ομιλία Χατζηνικολάου στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ για την προπόνηση στη διάρκεια της καραντίνας

O πρώην προπονητής του ΓΑΣ Κομοτηνή και Eπίκουρος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ Θανάσης Χατζηνικολάου, μίλησε στο σεμινάριο του ΣΕΠΚ για την προπόνηση στη διάρκεια της καραντίνας, ένα θέμα απόλυτα επίκαιρο για τους αθλητές σε περίοδο lockdown.

Ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, αφού τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων για το μπάσκετ, το μόνο που μπορεί να γίνει η προπόνηση στο μπαλκόνι, την αυλή ή τον δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση σε ένα στάδιο, εφόσον υπάρχει η σχετική άδεια. Πάνω σε αυτό παρέθεσε μία σειρά επιλογών για όλα αυτά τα σενάρια βάζοντας πάντα ως γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια όλων.  Επισήμανε πως σε όλο αυτό το διάστημα είναι σημαντικό πριν κάθε αθλητής ή αθλήτρια ξεκινήσει εκγύμναση να λάβει υπόψιν την γνώμη των ειδικών και να μην παίρνει πρωτοβουλίες από μόνος του τονίζοντας πάντα την αναλόγια του οφέλους ως προς τον κίνδυνο.

Μέσα από γραφήματα έδειξε ενδεικτικές ασκήσεις που μπορούν να γίνουν μέσα στο σπίτι ή σε έναν μικρό ιδιωτικό χώρο ώστε να αποφευχθεί η ολική παύση της ατομικής δραστηριότητας. Σχετικά με την επόμενη ημέρα, τόνισε πως η επόμενη ημέρα κρίνεται από την περίοδο της καραντίνας, από το πόσο συσσωρευμένοι θα είναι οι αγώνες αν και για έναν υπεύθυνο φυσικής κατάσταση είναι δύσκολο να ορίσει την κατάσταση καθώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με την συνέχεια των πρωταθλημάτων. Κλείνοντας, κάλεσε τους αθλητές να μιλήσουν με τους γυμναστές τους, να μείνουμε όλοι ασφαλείς και να επιστρέψουμε γρήγορα στην καθημερινότητα.

Τόσο στη διάρκεια της ομιλίας του όσο και στο τέλος, ο κ. Χατζηνικολαόυ απάντησε τεκμηριωμένα στα ερωτήματα που έθεσαν όσοι παρακολουθούσαν το σεμινάριο. Αξίζει να σημειωθεί πως το Σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί απόφοιτου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής αλλά και νυν φοιτητές, προπονητές και αθλητές υψηλού επιπέδου που θέλησαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις του μέσα από την επιστημονική έρευνα του κ. Χατζηνικολάου.