Pre League: «Πετάχτηκε ο κόπος μας στα σκουπίδια» δηλώνει για την διακοπή ο Παναγιώτης Τατούλης

«Είναι λογικό, μετά από τόση προσπάθεια και κόπο να διακατέχεσαι από αίσθημα απογοήτευσης. Νιώθω πως ο κόπος όλων μας πετάχτηκε στον κάδο των αχρήστων. Ωστόσο θέλω να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Όταν τελειώσει αυτή η κατάσταση και επανέλθουμε στην κανονικότητα, θα πρέπει όλοι μας να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι, να καταβάλλουμε προσπάθειες να φθάσουμε την πρότερη κατάστασή μας και τη συνέχιση του πρωταθλήματος της Pre League».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο γυμναστής της ΑΕ Κομοτηνής και προπονητής των ακαδημιών της Παναγιώτης Τατουλής τα συναισθήματα του για την διακοπή. Για το αν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη αναφέρει: «Τις τελευταίες μέρες πριν γίνει «κόκκινη» η Ροδόπη, είχαν αρχίσει τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία. Κάποιοι μαθητές και αρκετοί φοιτητές νοσούσαν ήδη από τον COVID-19. Συνεπώς αντιλαμβανόμουν ότι οι εξελίξεις ίσως δεν θα ήταν καλές. Σε καμία περίπτωση βέβαια, δεν είχα φανταστεί πως θα γινόταν ολικό lockdown και αναβολή των πρωταθλημάτων».

Ο νεαρός γυμναστής μίλησε στον Παρατηρητή της Θράκης για την πρόκληση που δημιουργείται για τον ίδιο έτσι ώστε η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής να επιστρέψει μετά από σημαντική αποχή στην αγωνιστική δράση ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους προσωπικούς του στόχους. Ο ίδιος αποτελεί έναν από τους καλύτερους συνεργάτες του Ηλία Κρεούζη, ο οποίος τον εμπιστεύεται πλήρως.

Για την επόμενη ημέρα και πως οι προπονητές φυσικής κατάστασης μπορούν να κινηθούν μέσα σε αυτή την κατάσταση, σχολίασε:«Οι δυσκολίες που θα προκύψουν, δεν θα πρέπει να μας τρομάζουν. Θα πρέπει να επιδείξουμε όρεξη για δουλειά και για μάθηση. Προσωπικά οι δύσκολες καταστάσεις μου αρέσουν διότι με προτρέπουν να είμαι σε εγρήγορση. Συνεπώς αυτό που θα επιδιώξω είναι να διαβάσω, να ψάξω πληροφορίες και να ανταλλάξω απόψεις με καθηγητές μου από τη ΣΕΦΑΑ, καθώς και με υποψήφιους διδάκτορες, ώστε να βοηθήσω τους αθλητές μας να ανακάμψουν αθλητικά και να προετοιμαστούν όσο γίνεται πιο σύντομα, για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις».

Τέλος, σε ερώτηση αν έχει δώσει πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στους αθλητές της ΑΕ Κομοτηνής, ο Παναγιώτης Τατουλής ανέφερε: «Βέβαια! Έχει δοθεί πρόγραμμα στους αθλητές ατομικής εκγύμνασης! Ωστόσο, όπως γνωρίζετε σε καμία περίπτωση, οποιοδήποτε πρόγραμμα, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την προπόνηση στο γήπεδο και τους φιλικούς αγώνες. Έτσι, είναι αναπόφευκτη μία δεύτερη προετοιμασία, ίσως πιο σύντομη, για την οποία, θα δουλέψουμε με προσήλωση και ήδη έχουμε αρχίσει να ετοιμάζουμε».