Αβέβαιο το μέλλον της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος

Tο τοπίο παραμένει θολό για το φετινό Κύπελλο Ελλάδος και τις ομάδες της Θράκης για που συμμετέχουν σ’ αυτό.

Η απουσία αγωνιστικής δραστηριότητας στην Super League 2 και την Football League φέρνει εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Και αυτό γιατί αν δεν ολοκληρωθεί σύντομα η καραντίνα στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες για τα παιχνίδια του Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την Sportday, υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τη διοργάνωση να διεξάγεται φέτος μόνο με ομάδες της Super League, που συνεχίζουν κανονικά την αγωνιστική δράση.

Σε περίπτωση, πάντως, που η διοργάνωση ακυρωθεί, θα δημιουργηθεί «τρύπα» 1,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ομοσπονδίας, καθώς τόσα εισέπραξε πέρυσι από τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλα έσοδα.

Υπενθυμίζουμε από τις ομάδες της Θράκης μονάχα ο Πανθρακικός ήταν αυτός που αγωνίστηκε. Πήρε τη νίκη κόντρα στην Ανατολή Σερρών χάρη στο γκολ του Ρομπέρ και προκρίθηκε στην β’ φάση.

Τα παιχνίδια ανάμεσα στην ΑΕ Διδυμοτείχου με το Νέστο Χρυσούπολης και του Ορφέα Ξάνθης με τη ΑΕ Αμπελοκήπων αναβλήθηκαν λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Στην κλήρωση που έγινε για την γ’ φάση ο Πανθρακικός προκρίθηκε κατευθείαν άνευ αγώνα, όπως και ο Ορφέας Ξάνθης εφόσον νικήσει. Η ΑΕ Διδυμοτείχου εάν νικήσει θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Φαλανιακός, τέλος ο ΑΟΞ θα μπει πιο μετά στη διοργάνωση.