Τέταρτο «χτύπημα» του κορονοϊού στην ομάδα της Ξάνθης από την έναρξη της πανδημίας

Για τέταρτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο κορονοϊός φαίνεται ότι χτυπά την ομάδα της Ξάνθης. Μόνο που αυτήν την φορά δεν έχουμε ένα μόνο μεμονωμένο περιστατικό, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κρούσματα (πληθυντικός αριθμός) μεταξύ παικτών της επαγγελματικής ομάδας.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, ούτε έχουν διαρρεύσει ονόματα, καθώς για την ώρα είμαστε στην φάση που υπάρχουν κάποια ύποπτα δειγματα και αναμένεται η επανεξέταση και η εκτίμησή τους από τους ειδικούς. Οπως είναι λογικό, έχουν τεθεί σε καραντίνα οι παίκτες αυτοί. Και μπορεί να μην υπάρχει ανησυχία για περαιτέρω εξάπλωση από την στιγμή που εδώ και δέκα μέρες οι προπονήσεις έχουν σταματήσει και επιτρέπεται μόνο ατομική άσκηση, ωστόσο όπως είναι λογικό, κάποιοι παίκτες κάνουν παρέα μεταξύ τους και εκτός προπονήσεων, για αυτό και υπάρχουν φόβοι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συρροή.

Εφόσον υπάρξει επιβεβαίωση των κρουσμάτων και από τον επανέλεγχο που αναμένεται να διεξαχθεί εντός της ημέρας, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που έχουμε κρούσμα κορονοϊού στην Ξάνθη αλλά και η πιο ανώδυνη, καθώς συμβαίνει σε μια περίοδο που ούτε προπονήσεις γίνονται ούτε υπάρχει στον ορίζοντα η έναρξη των επίσημων ή έστω φιλικών αγώνων. Πριν τρεις εβδομάδες κρούσμα είχαμε στην ακαδημία του ΑΟΞ, με αποτέλεσμα να αναστείλει πρόωρα την λειτουργία της αλλά και να αναβληθούν δύο παιχνίδια της Κ19 για το αντίστοιχο αναπτυξιακό πρωταθλημα της Super League 1.

Πιο πριν, κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είχαμε αρχικά τον Ιούλιο τον τερματοφύλακα Στεπάνοβιτς (με αποτέλεσμα να αναβληθεί για δύο ημέρες ο αγώνας των πλέι άουτ της Super League 1 στη Λαμία) και ενάμισι μήνα μετά, πριν το πρώτο μπαράζ με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα τέλη Αυγούστου, θετικός στον Covid-19 βρέθηκε (οπως γράφτηκε σε σειρά μέσων ενημέρωσης) και ο τότε τεχνικός διευθυντής του ΑΟΞ Γιάννης Παπαδημητρίου με αποτέλεσμα επίσης την καθυστέρηση διεξαγωγής του αγώνα κατά τέσσερις ημέρες.

Η περιοχή της Ξάνθης όπως και όλη η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο κόκκινο αυτήν την περίοδο, με τα κρούσματα Covid-19 να ανέρχονται σε δεκάδες καθημερινά στο Νομό. Μάλιστα, από το πρωί της Παρασκευής και σε καθημερινή βάση τις πρωινές ωρες θα διεξάγονται δωρεάν rapid tests για όλον τον πληθυσμό από τον ΕΟΔΥ και τον Δήμο Ξάνθης έξω από το γήπεδο του ΑΟΞ…