Νέες βολές Ουζουνίδη: «Η ΕΕΑ ακύρωσε την ιστορία της πολυϊδιοκτησίας! Πώς άφησαν την Ξάνθη να παίζει πέρυσι;»

Ο νομικός της Ξάνθης, Φάνης Ουζουνίδης, μίλησε για την άδεια που πήρε η ομάδα της Ξάνθης από την ΕΕΑ, επαναλαμβάνοντας ότι αυτή η απόφαση ουσιαστικά ακυρώνει την ιστορία της πολυιδιοκτησίας.

Αναλυτικά ο και αντιπρόεδρος της ομάδας της Ξάνθης είπε στον Αθλητικό Metropolis:

«Η Ξάνθη καταδικάστηκε πέρυσι και το πλήρωσε ακριβά με υποβιβασμό στη Σούπερ Λιγκ 2. Εμείς ως νέα διοίκηση υποβάλλαμε έναν πληρέστατο φάκελο και μας δόθηκε το πράσινο φως από την ΕΕΑ για τη συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Εδώ υπάρχει νομικό παράδοξο.

Υπήρχε μια απόφαση από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή, η οποία επέβαλλε μία ποινή. Αυτή η απόφαση καταλόγιζε πέρα μια τυπικής ακυρότητας της μεταβίβασης των μετοχών από εταιρία συμφερόντων του κ. Πανόπουλου σε μια άλλη εταιρία του κ. Πανόπουλου και το θέμα της πολυιδιοκτησίας. Ποιο ήταν το σκεπτικό της πολυιδιοκτησίας; Ότι υπήρξε υποκρυπτόμενος μέτοχος.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι υπήρχε επιρροή σε αγωνιστικά αποτελέσματα. Εκδόθηκε αυτή η απόφαση τον περασμένο Ιανουάριο και η ομάδα παρά την καταδίκη της συνέχισε κανονικά στο Πρωτάθλημα.

Αυτό ήταν μια απόφαση νομικά στέρεη; Τι ήταν αυτό που άλλαξε την επόμενη μέρα και την άφησαν να αγωνίζεται μέχρι τέλος;

Άρα με την άδεια που έδωσε τώρα η ΕΕΑ στην Ξάνθη για συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, ακυρώνεται όλη η ιστορία της φερόμενης πολυιδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ».