Εκπνέει την Δευτέρα η θητεία των μελών της ΕΕΑ! Στον «αέρα» Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή αν δεν λάβουν ως τότε άδεια

Την Δευτέρα (16 Νοεμβρίου) εκπνέει η θητεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αυτό σημαίνει ότι η Δευτέρα είναι η τελευταία ημέρα στην οποία μπορούν να χορηγηθούν πιστοποιητικά συμμετοχής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Το βασικό πρόβλημα το έχουν η ΠΑΕ Δόξα Δράμας και η ΠΑΕ Παναχαϊκή, αντίπαλοι της Ξάνθης στο πρωτάθλημα της Super League 2. Είναι οι μόνες δύο που δεν έλαβαν πιστοποιητικό από το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Ηδη η ΕΕΑ υπό την παρούσα σύνθεσή της εξέδωσε πιστοποιητικά για τις άλλες δέκα ομάδες του πρωταθλήματος, ανάμεσά τους και στην ΠΑΕ Ξάνθη την περασμένη Τετάρτη. Είναι η ίδια ΕΕΑ που είχε κρίνει και την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας.

Από την ΕΕΑ έχουν εκδοθεί ήδη πιστοποιητικά σε όλες τις ομάδες της Super League 1, της Basket League και της Volley League – τα πρωταθλήματα των οποίων έχουν έτσι κι αλλιώς ξεκινήσει (με τα δυο πρώτα να συνεχίζονται και το τρίτο να έχει διακοπεί).

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της ΕΕΑ, πλην τριών, έχουν διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και τους υφυπουργους Σταύρο Κοντονή και Γιώργο Βασιλειάδη. Η θητεία τους έληξε κανονικά στις 16 Αυγουστου αλλά με τροπολογία του νυν υφυπουργιύ Λευτέρη Αυγενάκη παρατάθηκε για τρεις μήνες η θητεία τους.

Το τρίμηνο εκπνέει αυτήν την Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται να αποκαλυφθούν τα ονόματα που θα επιλέξει ο Λευτέρης Αυγενάκης για τη νέα ΕΕΑ, εκτός και αν προτιμήσει την ασφαλή λύση της νέας παράτασης της θητείας των μελών λόγω της πανδημίας…