Δήμαρχος της Θράκης αποκαλύπτει ότι έμαθε Ελληνικά χάρη στο… Εθνοσπόρ της Δευτέρας

Το Εθνοσπόρ, το αθλητικό ένθετο-περιοδικό που εκδιδόταν και μοιράζοταν κάθε Δευτέρα με την εφημερίδα Έθνος καταγράφοντας όλη την αθλητική δράση του Σαββατοκύριακου αποτέλεσε τον λόγο που έμαθε… Ελληνικά ένας νυν δήμαρχος της Θράκης.

Ο λόγος για τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ο οποίος ως γνωστόν προέρχεται από τον αθλητικό και δη τον ποδοσφαιρικό χώρο έχοντας υπάρξει για πολλά χρόνια αρχικά παίκτης και στην συνέχεια διαιτητής αλλά και προπονητής σε ομάδες της ΕΠΣ Θράκης (τελευταία στην Βιστωνίδα Κοπτερού).

Την αποκάλυψη την έκανε μιλώντας σε διαδικτυακό συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος και άλλοι αυτοδιοικητικοί αλλά και βουλευτές αλλά και ευρωβουλευτές, όπως ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής Εβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

Ενώπιον όλων αυτών ο Οντέρ Μουμίν θέλοντας να καταγράψει τα προβλήματα εκμάθησης τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής γλώσσας από τα παιδιά της μειονότητας στα σχολεία και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, αν και διευκρίνισε ότι σήμερα έχουν βελτιωθεί κάπως τα πράγματα, ανέφερε επί λέξει:

«Ειχα την τύχη να έχω μια οδοντιατρο ξαδέλφη μορφωμένη στην οικογένεια και με προέτρεπε και έβλεπα ολόκληρα Σαββατοκύριακα ελληνική τηλεόραση και τουρκική. Έβλεπα ΕΡΤ1, έβλεπα ντοκιμαντέρ και αθλητικές εκπομπές και επειδή ήμουν καλός ποδοσφαιριστής και εν συνεχεία διαιτητής, καθε Δευτερα έπαιρνα το Εθνοσπορ για να διαβάζω τα αθλητικά. Από εκεί έμαθα τα Ελληνικά. Δεν τα έμαθα από το σχολείο. Δεν τα έμαθα. Εγω τα ελληνικά τα έμαθα από τις παρεες που απέκτησα αργότερα στο γυμνάσιο κα το λύκειο και πιο πολυ απο το Εθνοσπορ, που ηταν το ενθετο καθε Δευτερα του Έθνους για τα αθλητικα».