Α2 Ανδρών: Αρχοντούδης, Καψαλιάρης και Μπανιώτης σχολιάζουν την αναβολή και τις νέες συνθήκες

Όπως είναι λογικό όλες οι ομάδες των πρωταθλημάτων που έχουν αναβληθεί έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα καθώς όλος ο προγραμματισμός των συλλόγων πήγε πίσω. Ανησυχία και απογοήτευση υπάρχει και στους αθλητές των ομάδων.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τρείς αθλητές των τριών ομάδων της Θράκης στην Α2 Ανδρών για να μεταφέρει τις απόψεις τους και τις ανησυχίες τους. Ο λόγος για τον Σταύρο Αρχοντούδη, λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, τον Χρήστο Καψαλιάρη, πασαδόρο του Έβρου Σουφλίου, και τέλος τον ακραίο του Ερμογένη Ξάνθης Ραφαήλ Μπανιώτη.

Σε σχέση με την αναβολή του πρωταθλήματος ο Χρήστος Καψαλιάρης αναφέρει: «Θεωρώ λάθος την αναβολή για ένα μήνα. Είναι η απόλυτη καταστροφή για όλες τις ομάδες ανεξαιρέτου κατηγορίας. Είναι σίγουρο ότι η καραντίνα δεν θα λήξει τέλη Νοέμβρη θα πάρει παράταση και μαζί θα πάρει παράταση και το “lockdown” στα πρωταθλήματα μας». Ο Σταύρος Αρχοντούδης συμφωνει σε αρκετά, προσθέτοντας και τα προβλήματα των ομάδων: «Όλη αυτή η διακοπή είναι κακό για τους αθλητές, τις ομάδες και τον προγραμματισμό που είχαν ετοιμάσει επάνω σε όσα ξέραμε από την διοργανώτρια αρχή. Το κόστος είναι μεγάλο και οικονομικά βέβαια η κατάσταση δεν είναι και καλύτερη γιατί οι χορηγοί βρίσκονται κυριολεκτικά με το κυάλι». «Η αναβολή του πρωταθλήματος ήρθε στο χειρότερο σημείο για τους αθλητές και τις ομάδες. Εγώ και οι συμπαίκτες μου είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι απ΄ αυτό το γεγονός γιατί είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε σιγά – σιγά τα πατήματα μας και την αγωνιστική μας ταυτότητα λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη», δηλώνει από την πλευρά του ο Ραφαήλ Μπανιώτης.

«Μας κάνει κακό που δεν κάνουμε προπονήσεις και σκεφτείτε ότι για να επιστρέψουμε σε αγωνιστική δράση θα χρειαστούμε ακόμη ένα μήνα προπονήσεων. Θεωρώ ότι οι προπονήσεις πρέπει να συνεχιστούν και για κανέναν λόγο να μην κοπούν, να κάνουμε κάποια τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε γκρουπ μικρότερων ομάδων αλλά χωρίς προπονήσεις καταστρέφονται όλα», αναφέρει για την αναστολή και των προπονήσεων ο Χρήστος Καψαλιάρης, με τον Σταύρο Αρχοντούδη να προσθέτει: «Στις δικές μας προπονήσεις και τα φιλικά το πρωτόκολλο τηρούνταν κανονικότατα στο Κλειστό της Αλεξανδρούπολης, αντισηπτικά, μάσκες όλοι όσοι έπρεπε ενώ παράλληλα δεν υπήρχε και κόσμος που δεν είχε λόγο να βρίσκεται μέσα στο γήπεδο. Κρατούνταν παρουσίες και όποιος είχε συμπτώματα δεν έμπαινε, όπως άρμοζε το υγειονομικό πρωτόκολλο, όποτε άποψη μου είναι ότι όποιος τα τηρεί αυτά τουλάχιστον να κάνει προπονήσεις». Ο Ραφαήλ Μπανιώτης συμπληρώνει: «πράγματι είναι καταστροφικό που δεν κάνουμε προπονήσεις και θεωρώ ότι όλοι οι αθλητές των ομάδων ζητάνε να επανέλθουμε σε αυτές με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ. Δεν μπορούν οι αθλητές από την μια ημέρα να ξεκινάνε και την άλλη να σταματάνε, ειδικότερα όταν χρειάζεται εκ νέου προετοιμασία στην μέση της σαιζόν. Θα συμφωνήσω με την πλειοψηφία αρκετών συμπαικτών μου και αθλητών ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι ομαδικές προπονήσεις με ασφάλεια και μέτρα».

Τέλος και οι τρεις αθλητές συμφώνησαν για την έλλειψη προγραμματισμού και τις δυσκολίες για την επόμενη ημέρα. Ο Χρήστος Καψαλιάρης ανέφερε ότι «η Ομοσπονδία έπρεπε να έχει θέσει ένα εναλλακτικό πλάνο γιατί τα δεδομένα τα ξέραμε και τι πιθανώς να ερχόταν. Άποψη μου είναι καταρχήν να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, μετέπειτα οι αγώνες και όλες οι ομάδες να τηρούν τα πρωτόκολλα και να υπάρχουν έλεγχοι έτσι ώστε όποιος δεν τα τηρεί να τιμωρείται». Ο Σταύρος Αρχοντούδη συνεχίζει λέγοντας: «Τώραμ μετά από αυτόν το μήνα που κλείνουμε, οι ομάδες θέλουν άλλον έναν για να ετοιμαστούν γιατί δεν γίνεται να παίξουμε κατευθείαν, θα είναι “έγκλημα” προς όλους τους αθλητές είτε ερασιτέχνες είτε επαγγελματίες. Έτσι πως είναι πλέον τα πράγματα μόνο υπομονή να κάνουμε, πράγμα που χρειάζεται πολλές αντοχές, τίποτα άλλο δυστυχώς. Η λύση σίγουρα είναι το εμβόλιο αλλά όσο και να θέλουμε να παίξουμε και να επιστρέψουμε στα γήπεδα, προέχει η υγεία και η ασφάλεια των γύρων μας. Περαστικά και δύναμη σε όλους». Τελευταίος ο Ραφαήλ Μπανιώτης κλείνοντας την κουβέντα ανέφερε: «Η επόμενη ημέρα είναι όντως δύσκολη και άγνωστη για όλους μας. Όλες οι ομάδες για να επιστρέψουν στο γήπεδο θα χρειαστούν ένα μήνα προετοιμασία καθώς αν επιστρέψουμε και παίξουμε κατευθείαν, κάτι τέτοιο θα είναι απόλυτα καταστροφικό για πολλούς αθλητές, σωματικά κυρίως. Έπρεπε να υπάρχει ένα πλάνο για τα πρωταθλήματα καθώς όλοι ήταν σίγουροι για το δεύτερο κύμα του COVID19».