Super League: Ύστατη προσπάθεια το επόμενο πενθήμερο για σέντρα μέσα στον Νοέμβριο

Η Super League 2 κινείται συντεταγμένα για την εκκίνηση του πρωταθλήματος μετά και την συνεδρίαση του ΔΣ της το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ημερομηνία έναρξης είναι ακόμα απροσδιόριστη αν και δεδομένα φυσικά δεν ξεκινά το πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο, την ώρα που επίσημα δεν διεξάγονται και προπονήσεις των ομάδων αλλά μόνο ατομική άσκηση των παικτών.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης το ΔΣ έβαλε κάτω τα πράγματα και καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα γίνουν με άξονα όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο τελευταίος σε συνέντευξή του επισήμανε ότι «το επόμενο δεκαήμερο είναι πολύ κρίσιμο και δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός», εκφράζοντας παράλληλα όμως την εκτίμηση ότι τα μέτρα θα έχουν θετικό αποτύπωμα ενώ και τα νέα για τα εμβόλια είναι ενθαρρυντικά.

Ερωτηθείς για τους αγώνες της Super League 2, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι το ζήτημα τέθηκε στην επιτροπή των επιδημιολόγων την περασμένη Δευτέρα και (η επιτροπή) ήταν αρνητική. Αποκάλυψε ότι το θέμα θα τεθεί εκ νέου στην αρχή της επόμενης βδομάδας στην επιτροπή, με την πρόσθετη επισήμανση ότι «θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη γνώμη των ειδικών διότι αυτοί γνωρίζουν καλύτερα».

Εξάλλου, «μακάρι να μπορέσει να κινηθεί η Super League 2 που έχει κατ’ εξοχήν αναφορά στην ελληνική περιφέρεια», σημείωσε κλείνοντας ο Γιώργος Γεραπετρίτης που τυγχάνει Ροδίτης και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα λόγω της παρουσίας του ιστορικού Διαγόρα σε αυτό.

Η ΔΣ της SL2 αποφάσισε να σταλεί επιστολή τόσο στην ΕΠΟ όσο και Super League 1 προκειμένου ενωμένα η κατηγορία να διεκδικήσει την έναρξη του πρωταθλήματος όσο πιο άμεσα γίνεται. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμήθηκε ότι βοηθά προς αυτήν την κατεύθυηση η ανακοίνωση των διεθνών παικτών της Εθνικής Ανδρών την Τετάρτη.

Την Παρασκευή (13/11) θα πραγματοποιηθεί μάλιστα νέα τηλεδιάσκεψη των άμεσα εμπλεκόμενων παρουσία του ΠΣΑΠ και αντιπροσωπεία αποτελούμενη για να τρέξουν οι εξελίξεις. Στην αντιπροσωπία αυτή πάντως δεν μετέχει εκπρόσωπος της Ξάνθης αλλά των Δόξα Δράμας, Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακού Βόλου, Χανιά και Λεβαδειακού.

Δεδομένου ότι η νέα συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων που θα επανεξετάσει το θέμα θα συνεδριάσει στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, στην Super League 2 θα βρίσκονται σε ανοιχτη γραμμή με τον Γεραπετρίτη με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο ανάλογα με τις εξελίξεις να συγκαλεί ενδεχομένως νέο ΔΣ την προσεχή Τρίτη (17/11), εφόσον υπάρχει προοπτική έναρξης επιτέλους του πρωταθλήματος.