Απάντηση του Δήμου Ξάνθης για την πρόοδο των έργων στο Κλειστό αλλά και στο… Ανοιχτό Κολυμβητήριο

Ο δήμαρχος Ξάνθης απάντησε σε ερώτηση που του είχε κατατεθεί απο την δημοτική παράταξη «Ξάνθη για όλους» σχετικά με την πορεία προόδου των έργων για το Κλειστο Κολυμβητήριο Ξάνθης αλλά και την πορεία κατασκευής ανοιχτού κολυμβητηρίου.

Η απάντηση του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη έχει ως εξής:

«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στο ύπαρχον κολυμβητήριο:

-Έχει ολοκληρωθεί η εκτέλεση του έργου ‘Εργασίες βελτίωσης & αποκατάστασης του κολυμβητηρίου Δήμου Ξάνθης ΦΑΣΗ Α’ που πεμιελάμβανε εργασίες οι οποίες εξασφαλίζουν τη στατική επάρκεια του κτιρίου, την αποκατάσταση της λειτουργίας των κολυμβητικών δεξαμενών (δομικές τροποποιήσεις της κύριας πισίνας, αντικατάσταση και επισκευή υφιστάμενου εξοπλισμού δεξαμενών), την πυροπροστασία του κτιρίου καθώς και εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

-Παραδόθηκε και ελένχεται η μελέτη με τίτλο: «Ήλεκτρομηχανολογικές μελέτες κολυμβητηρίου Δήμου Ξάνθης» που περιλαμβάνει Μελέτη Θέρμανσης, Μελέτη Κλιματισμού – Αερισμού, Μελέτη Ηλεκτρικών Ισχυρών Ρευμάτων, Μελέτη Αλεξικέραυνου – Γειώσεων, ΣΑΥ – ΦΑΥ, Σύνταξη τευχών δημοπράτησης.

-Συντάχθηκε από την υπηρεσία μελέτη με τίτλο: “Προμήθεια εξοπλισμού και αντικατάσταση κουφωμάτων του δημοτικού κολυμβητηρίου δήμου Ξάνθης”.

-Έπεται η ανάθεση των ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και της προμήθειας του εξοπλισμού και των κουφωμάτων.

Το ανοιχτού τύπου κολυμβητήριο χωροθετείται σε δημοτικό ακίνητο, που έχει ενταχθεί στο σχέδιο πόλης με χρήση αθλητισμού στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών και γίνονται από τις υπηρεσίες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη της ωριμότητας του έργου.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ»

Η απάντηση του Δήμου Ξάνθης έγινε γνωστή από την παράταξη «Ξάνθη για όλους», που είχε καταθέσει και το σχετικό ερώτημα στον Δήμαρχο τον περασμένο Μάρτιο. Η παράταξη την δημοσιοποίησε και ανταπάντησε:

«Περιμέναμε 8 ολόκληρους μήνες για να πάρουμε αυτή τη γραπτή απάντηση από τον κ. Τσέπελη – την οποία σήμερα και δημοσιεύουμε – για το ΚΛΕΙΣΤΟ κολυμβητήριο Ξάνθης, που παραμένει κλειστό για 11 ολόκληρα χρόνια!!!! 

Από την απάντηση που λάβαμε, αν κάποιος κατανοήσει κάτι σχετικά με τον ακριβή χρόνο επαναλειτουργίας του…. τότε κερδίζει… την πρώτη βουτιά…!!!!

Υπενθυμίζουμε ότι είναι αυτό το ΚΛΕΙΣΤΟ κολυμβητήριο που θα άνοιγε σε λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Τσέπελη, είναι επίσης το ίδιο κολυμβητήριο που τελικά θα άνοιγε το καλοκαίρι του 2020 και στη συνέχεια… τον Οκτώβριο του 2020, είναι το ίδιο κολυμβητήριο που θα είναι «έτοιμο» το Μάρτιο του 2021 και «βλέπουμε» …..

Φυσικά, οι ημερομηνίες αυτές θα αλλάζουν διαρκώς και θα μετατίθενται στο απώτερο μέλλον, διότι πολύ απλά το έργο και σήμερα ακόμα, προχωράει με ρυθμούς χελώνας…

Όλες οι υποσχέσεις του κ. Τσέπελη έμειναν τελικά μόνο «ωραία» και «συγκινητικά» λόγια…

Ας μην αναφερθούμε βέβαια και για κάποιο …ΑΝΟΙΧΤΟ κολυμβητήριο, το οποίο αρχικά θα κατασκευαζόταν στο γήπεδο της ΑΣΠΙΔΑΣ, στη συνέχεια δίπλα στο σημερινό εγκαταλελειμμένο ΚΛΕΙΣΤΟ κολυμβητήριο και τέλος, από ενημέρωση που είχαμε χθες, στην περιοχή των Πετρελαιαποθηκών…

Αυτό πια ως έργο είναι σαν το παλιό καλό κρασί …, βρίσκεται στη διαδικασία της ωρίμανσης… όπως αναγράφεται και στην απάντηση που μας δόθηκε …

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι ΝΕΟΙ και οι ΝΕΕΣ της Ξάνθης που περιμένουν με αγωνία τη λειτουργία ενός κολυμβητηρίου μάλλον .. θα περιμένουν για πολύ ακόμα και θα είναι αυτοί που θα πληρώσουν τελικά, ακριβά το κόστος αυτής της διαχρονικής ανικανότητας των ίδιων και των ίδιων ανθρώπων, που εναλλάσσονται στις καρέκλες της εξουσίας στο Δήμο μας και κάθε φορά παρουσιάζονται με ένα δήθεν νέο πρόσωπο….

Ξάνθη 12 Νοεμβρίου 2020
Σάββας Μελισσόπουλος
«Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ»»