Εναρξη πρωταθλήματος το 2021 με αλλαγή προκήρυξης για μείωση αγώνων βλέπει ο Ηλίας Αϊβάζογλου

Την ώρα που τα περισσότερα πρωταθλήματα στον κόσμο πραγματοποιούνται κανονικά, η Super League 2 δεν έχει καν ξεκινήσει ακόμη και όλα δείχνουν ότι η σέντρα θα μεταφερθεί πλέον το 2021, με το πρωτάθλημα να διεξάγεται πιθανότατα “κουτσουρεμένο”

Η αγωνιστική σεζόν 2020-21 καθυστέρησε υπερβολικά να ξεκινήσει λόγω της αδυναμίας εύρεσης λύσης στα τηλεοπτικά δικαιώματα για την προβολή των αγώνων της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, με το δευτερο κυμα του κορονοϊού να δίνει ένα ακόμα “χτύπημα”.

Από πλευράς Ξάνθης δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις αλλά ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα Ηλίας Αϊβάζογλου, που είχε φημολογηθεί και για την Ξάνθη το καλοκαίρι, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και εκτίμησε ότι αν οι ομάδες δεν πάρουν άδεια από τις αρμόδιες αρχές για να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις, η σέντρα της σεζόν θα μεταφερθεί σίγουρα το 2021.

«Και εγώ κάπου εκεί το τοποθετώ. Θεωρώ ότι δύσκολα θα προλάβουμε να κάνουμε παιχνίδι ή παιχνίδια εντός του Δεκεμβρίου. Με μια αλλαγή στην προκήρυξη, που πιθανόν θα αφαιρέσουμε τα πλέι οφ ή και έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος. Υπάρχει ο χρόνος να κάνουμε ένα μίνι Πρωτάθλημα. Οι τέσσερις ή τεσσεράμισι μήνες που θα έχουμε, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε ένα γύρο πρωταθλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Αϊβάζογλου.

Αναλυτικά ανέφερε: «Είμαι πρόεδρος και ιδιοκτήτης και συμμερίζομαι και όλους τους συνάδελφους ιδιοκτήτες. Καταλαβαίνω τη ζημιά που παθαίνουμε με το θέμα της απραξίας. ‘Ομως αν το δούμε και υπό το πρίσμα της λογικής, καταλαβαίνω και γιατί οι κυβερνώντες αυτή τη στιγμή διστάζουν να δώσουν το πράσινο φως. Άρα το σωστό ή το λάθος εξαρτάται από ποιο πρίσμα το βλέπεις και σε ποια θέση κάθεσαι.
Σαφέστατα έχουν γίνει σοβαρότατα έξοδα, οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τα μέσα καλοκαιριού και όλα αυτά έχουν επιβαρύνει πολύ τον προυπολογισμό. Αν δεν ξεκινήσουμε που απ’ ότι φαίνεται δεν ξεκινάμε άμεσα θα έπρεπε η κυβέρνηση να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές εταιρείες και όπως βοηθάει με τις επιχορηγήσεις στις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα μπορούσε τουλάχιστον να απαλύνει μέρος του βάρους που έχουν οι ιδιοκτήτες και οι ανώνυμες αυτές εταιρείες, ως προς τα έξοδα. Υπάρχει τρόπος και ούτως ή άλλως είναι λίγες οπότε θα είναι απειροελάχιστο το βάρος στον κρατικό προυπολογισμό. Από κει και πέρα δε θέλω να μπω βαθιά και να πάρω το μέρος το ένα ή το άλλο.
Απ όπου και να το πιάσω όλοι έχουν δίκιο. Το θέμα είναι αυτό το δίκιο πως το βάζεις επάνω σε μία ζυγαριά για να το εξισορροπήσεις. Είναι δύσκολο. Δε βρίσκω τη χρυσή τομή φέρνοντας τη θέση μου στη θέση των κυβερνώντων».

Για το αν πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί, απάντησε: «Εγώ είμαι αισιόδοξος. Θεωρώ ότι αν η καμπύλη γραμμή κρουσμάτων που λένε και οι λοιμωξιολόγοι και αρχίσει σιγά σιγά να αλλάζει το κλίμα πιστεύω ότι θα δούμε. Βέβαια θα πρέπει να αναμορφώσουμε την κατάσταση, να πάμε σε μία καινούργια προκήρυξη και για τις δύο κατηγορίες και απλά να συμμαζευτούμε αυτή τη χρονιά, για να παίξουμε κάποια λιγότερα παιχνίδια μέχρι τέλη Μαΐου. Δε βλέπω λόγο γιατί να μην παίξουμε. Λίγο υπομονή και όλοι να τηρήσουμε τους κανόνες να μειωθούν τα κρούσματα και όλοι μαζί θα βγούμε σιγά σιγά και πάλι στο ρίνγκ».

-Για την κατάσταση στον ΑΟ Τρίκαλα ανέφερε: «Εμείς έχουμε σταματήσει τις ομαδικές προπονήσεις. Ήμασταν τυχεροί, δεν είχαμε κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Αυτό δε σημαίνει τίποτα. Ο εχθρός είναι αόρατος, θα μπορούσε και εμάς να μας είχε χτυπήσει. Και περιμένουμε τώρα τις εξελίξεις. Οι παίκτες έχουν μείνει πλέον μόνοι από την έννοια ότι επιτρέπεται να κάνουν μόνο ατομικά προγράμματα και θα προσπαθήσουν να συντηρήσουν τον εαυτό τους για τις επόμενες 20 ίσως και παραπάνω μέρες, ώστε να μπούμε στο γήπεδο ομαδικά και να συνεχίσουμε προετοιμασία. Καλό είναι το κλίμα. Νέα παιδιά έχουμε, καταλαβαίνω το άγχος των λίγο μεγαλύτερων παικτών που λένε μία χρονιά δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μετρημένες είναι οι χρονιές μας ακόμα. Δυστυχώς οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτές».

Τέλος, σε ερωτηση για τη στάση των υπόλοιπων προέδρων της κατηγορίας ανέφερε: «Είναι οι σκληροπυρηνικοί πρόεδροι που θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα. Θεωρούν ότι είναι άδικο αυτό που συμβαίνει από τη στιγμή που έχουμε στείλει την επιστολή και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θεωρώ ότι μας βάζουν σε μία διαφορετική κατηγορία να διεκδικήσουμε το δίκιο μας να παίξουμε. Τους καταλαβαίνω απόλυτα. Υπάρχουν και οι άλλοι που είναι πιο διαλλακτικοί και περιμένουν τις εξελίξεις. Αυτό που όλοι ζητάνε είναι ότι αυτά τα σωματεία πρέπει να ενισχυθούν οικονομικά αυτούς τους μήνες από την πολιτεία, εφόσον δεν υπάρχουν έσοδα, εισιτήρια από πουθενά. ‘Ολοι οι πρόεδροι ζητάνε οικονομική ενίσχυση, όπως και όλοι οι επιχειρηματίες της Ελλάδος, για να μην καταρρεύσουν. Γιατί αν τυχόν καταρρεύσουν 1-2 σύλλογοι θα μιλάμε για διάλυση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα έχουμε πρόβλημα με την κατηγορία, με την ΟΥΕΦΑ , αλλά δεν είναι και όμορφο».