Παράταση στη θητεία Πανίδη στην ΕΕ της ΕΠΟ μετά τη νέα αναβολη των εκλογών

Η γενική συνέλευση της ΕΠΟ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Δευτέρα 23/11 με θέμα τις εκλογές της Εκτελεστικής Επιτροπής, ματαιώθηκε.

Αυτό συνέβη λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε η συνέλευση να μεταφερθεί, για τις 12 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Αυτό σημαίνει ότι παρατείνεται κατά τρεις εβδομάδες η θητεία της νυν ΕΕ υπό την προδρία Γραμμένου, μέλος της οποίας είναι ως γνωστόν και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.

Να σημειωθεί πως αυτή, είναι η τρίτη φορά από το περασμένο καλοκαίρι, που οι εκλογές αναβάλλονται.

Η ΕΠΟ αναφέρει μετά την ολοκλήρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη (10/11) το μεσημέρι, τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 23 Νοεμβρίου 2020 εκλογικής Γενικής Συνέλευσης για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα λόγω της επιβολής των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. αποφάσισε όπως η εκλογική Γενική Συνέλευσή της διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10.00, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso με τα ίδια θέματα της ημερήσιας διάταξης. Eξουσιοδότησε επίσης την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις σε περίπτωση επέκτασης της ισχύος των προαναφερθέντων μέτρων και εντός του Δεκεμβρίου 2020».