«Μια λύση θα ήταν η οικονομική ενίσχυση της ΕΟΚ στα σωματεία και τους αθλητές» δηλώνει ο Γιώργος Παλάσκας

Ένας από τους πιο αγαπητούς παίχτες που πέρασαν από την ομάδα του ΓΑΣ τα τελευταία χρόνια, ο Γιώργος Παλάσκας, μίλησε στo basketblog.gr για την νέα διακοπή των πρωταθλημάτων μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην απόφαση της δικοπής, τα οικονομικά και τις πληρωμές των παιχτών, την οικονομική βοήθεια που οφείλει να δώσει η Ομοσπονδία, καθώς και το πότε και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να γίνει η επιστροφή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Φυσικά και συμφωνώ με την διακοπή των πρωταθλημάτων, καθώς με αυτή διαφυλάσσεται η υγεία των αθλητών και η γενικότερη διασπορά του ιού. Τα ομαδικά αθλήματα και ειδικά αυτά που έχουν επαφές είναι από τα πιο επικίνδυνα στην διασπορά του ανάμεσα στους αθλητές. Ωστόσο τα μέτρα έπρεπε να παρθούν σε πιο ήπια μορφή αλλά και νωρίτερα για όλη την κοινωνία ώστε να μην ξεφύγει η κατάσταση στον βαθμό που έχει φτάσει σήμερα. Όσον αφορά τις πληρωμές στις κατηγορίες εκτός της Basket League αυτό είναι ένα λεπτό θέμα. Οι ομάδες γνωρίζοντας τις πιθανότητες επανεμφάνισης του ιού αλλά και την πιθανή διακοπή στα μέσα της σεζόν και αναλογιζόμενες την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, σίγουρα προνόησαν ώστε να κυμανθούν σε ένα μπάτζετ στο οποίο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε κάθε περίπτωση. Οι παίκτες από την άλλη θέλω να πιστεύω πως και αυτοί μερίμνησαν ώστε η πηγή εσόδων τους να μην στηρίζεται μόνο στην συμφωνία με την ομάδα τους. Το σενάριο να διακοπούν τα πρωταθλήματα τόσο νωρίς αλλά και για μεγάλο χρονικό διάστημα θα είναι καταστροφικό για κάποιον αθλητή που στηρίχτηκε μόνο στα έσοδα που θα είχε από την ομάδα. Ειδικά κάποιος μη επαγγελματίας δεν μπορεί να ζήσει με τις συμφωνίες που γίνονται μετά την εποχή της κρίσης.

Μια λύση στην κατάσταση αυτή που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, θα ήταν η οικονομική ενίσχυση από την ΕΟΚ στα σωματεία και εν συνεχεία στους αθλητές που δεν παρουσιάζουν άλλα έσοδα. Να λειτουργήσει δηλαδή σαν μια σανίδα σωτηρίας για να μπορέσουν οι ομάδες να έχουν μια σταθερότητα στα οικονομικά τους. Όσο για τους παίκτες, μια λύση θα ήταν να μπορούν να αλλάξουν σωματείο ακόμα και στα μέσα της σεζόν. Αυτό θα τους ωφελήσει σε περίπτωση αδυναμίας της ομάδας να τους παρέχει τα συμφωνηθέντα στην αρχή της χρονιάς. Ένα 15νθημερο παράθυρο μεταγραφών στις αρχές του έτους ίσως βοηθούσε. Επίσης σε περίπτωση επανέναρξης της σεζόν καλό θα ήταν να δωθεί και μια περίοδος μίνι προετοιμασίας για τους αθλητές για να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι τραυματισμοί εξαιτίας της αγωνιστικής αποχής. Η χρονιά θα είναι δύσκολη για όλους,παίκτες και ομάδες. Ελπίζω η πολιτεία να μπορέσει να τα φέρει εις πέρας και να καταφέρουμε να επιστρέψουμε πάλι στα γήπεδα υγιείς και γεμάτοι όρεξη για μπάσκετ».