Κοινή δήλωση των αθλητών βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο για την διάσωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι αμοιβόμενοι αθλητές της πετοσφαίρισης, της υδατοσφαίρισης και του χάντμπολ για την διάσωση των αθλημάτων και μαζί των αθλητών.

Η ανακοίνωση διακινείται τις τελευταίες ώρες από τους λογαριασμούς Εβριτών αθλητών που αγωνίζονται στη Volley League αλλά και τους Εβρίτες και Εβρίτισσες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο στο χάντμπολ, όπως η Μάγδα Κεπεσίδου που μπορεί να αγωνίζεται πλέον στο εξωτερικό αλλά πάντα ενδιαφέρεται για τις δράσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών.

Το κυρίως συμπέρασμα της κοινής ανακοίνωσης των ΠΑΣΑΠ, ΣΕΑΥ και ΠΣΑΧ είναι η διάσωση των αθλητών και του αθλήματος καθώς η διακοπή αποτελεί ισχυρό χτύπημα που μπορεί να διαλύσει τον επαγγελματικό αθλητισμό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας επισημαίνει για ακόμη μία φορά τη σημασία της ατομικής και συλλογικής ευθύνης απέναντι στον αόρατο εχθρό. Από την πρώτη στιγμή, την άνοιξη, σύσσωμη η κοινότητα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ένωσε τις δυνάμεις της, έβαλε πλάτη και έστειλε το μήνυμα για τη μάχη κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα. Μία μάχη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεχίζουμε να τη στηρίζουμε εμπράκτως.

Η νέα διακοπή όμως στα πρωταθλήματα επιπέδου Α1 στα ερασιτεχνικά αθλήματα δημιουργεί ένα τεράστιο κλίμα αβεβαιότητας για το επαγγελματικό μέλλον δεκάδων αθλητών, ενώ θέτει εν αμφιβόλω τις επιδόσεις των Εθνικών μας Ομάδων Ανδρών και Γυναικών.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εκπέμπει «SOS» και οι αθλητές του κρέμονται από τις αποφάσεις των αρμοδίων, καθώς με την ισχύουσα κατάσταση οδεύουν προς μαζικό «στραγγαλισμό».

Ζητούμε να βρεθεί άμεσα μία λύση προκειμένου να μπορέσουν οι αθλητές είτε να αγωνιστούν είτε να προπονούνται ώστε να μη μείνουν ξανά σε περίοδο απραξίας, ενώ παράλληλα να μπορέσουν τα αθλητικά σωματεία να διατηρήσουν τη λειτουργία τους».