Έπλεξε το εγκώμιο του φίλου και… συνεπώνυμου Αντρίγια ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του, Σερβίας, ο επί τρία χρόνια (2016-2019) τερματοφύλακας της Ξάνθης και πλέον του ΠΑΟΚ Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Μεταξύ άλλων μίλησε για τον συμπατριώτη και συνεπώνυμο του Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τον οποίο από τη φετινη σεζόν συνυπάρχουν στην ομάδα της Θεσσαλονικής, μιλώντας για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις σχέσεις ΠΑΟΚ και Παρτιζάν, αλλά και στην Εθνική Σερβίας και την πιθανότητα να κληθεί ο Αντρίγια αλλά και ο ίδιος.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ζίβκο Ζίβκοβιτς:

Αρχικά, σε ερώτηση σχετική με το πρώτο διάστημα του Α. Ζίβκοβιτς στον ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Είμαστε συμπατριώτες, είμαστε πάντα μαζί και ενθαρρύνουμε ο ένας τον άλλον. Ο Αντρίγια είναι ένας παίκτης που θα ανέβαζε το επίπεδο κάθε ομάδας, όλοι τον υποδέχθηκαν με καλό τρόπο και πραγματικά σημαίνει πολλά για εμάς. Η μοίρα τον έφερε να πετυχαίνει το καθοριστικό γκολ στα προκριματικά του Champions League κόντρα στην Μπενφίκα, στην οποία πέρασε πολλά χρόνια. Στη συνέχεια πέτυχε σημαντικά γκολ τόσο στo Europa League, όσο και στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ο Αντρίγια είναι ένας από αυτούς. Του αρέσει το περιβάλλον της ομάδας και αυτό του επιτρέπει να παρουσιάζει την εξαιρετική ποιότητα του».

Σε ερώτηση για το εάν βοήθησε τον Αντρίγια στις πρώτες του ημέρες τόνισε: «Οι δύο μας γνωριζόμαστε από την Παρτιζάν και φυσικά ήμουν εκεί για να τον βοηθήσω σε ότι χρειαζόταν. Βρίσκομαι στην Ελλάδα αρκετά χρόνια και έχω προσαρμοστεί σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ξέρω τη Θεσσαλονίκη και είναι φυσιολογικό να τον βοηθήσω. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα έκανε και αυτός για εμένα σε αντίθετη περίπτωση».

Για το αν δυσκολεύονται οι συμπαίκτες τους να προφέρουν τα ονόματα τους σημείωσε: «Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι ξένοι παίκτες στον ΠΑΟΚ από ότι στην Ξάνθη, οπότε στα αποδυτήρια μιλάμε κυρίως Αγγλικά και κάποιοι Ισπανικά. Όμως ανεξάρτητα από αυτό δεν είναι εύκολο για αυτούς να προφέρουν το επώνυμο μας. Είμαι εδώ για πολύ καιρό οπότε με φωνάζουν… μπράτε».

Σχετικά για το αν οι Έλληνες τους περνάνε για συγγενείς υπογράμμισε: «Μας ρώτησαν τουλάχιστον εκατό φορές και έπρεπε να τους εξηγήσουμε ότι έχουμε μόνο το ίδιο επώνυμο, αλλά δεν είμαστε συγγενείς. Είμαστε από διαφορετικά μέρη της Σερβίας, μακρινά το ένα με το άλλο και το μόνο μας κοινό είναι ότι έχουμε παίξει μαζί στην Παρτιζάν».

Για το αν μιλάνε μεταξύ τους για την Παρτιζάν είπε: «Φυσικά μιλάμε για την Παρτιζάν και παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην ομάδα. Οπότε μπορούμε παρακολουθούμε τους αγώνες και τα ντέρμπι μαζί, γινόμαστε νευρικοί. Στο τελευταίο έπρεπε να κερδίσουμε, παίξαμε καλύτερα αλλά στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Η Παρτιζάν έχει καλούς παίκτες και πιστεύω πραγματικά ότι ο σύλλογος θα επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα».

Σχετικά με την σχέση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παρτιζάν τόνισε: «Υπάρχει μια τρέλα εδώ. Όλοι αγαπούν την Παρτιζάν και μας σέβονται που παίξαμε για τους «ασπρόμαυρους του Βελιγραδίου. Πριν την πανδημία μάλιστα αρκετοί οπαδοί από την Σερβία ταξίδευαν στην Ελλάδα για να δουν παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Αρκετοί φίλοι και γνωστοί μου, μου τηλεφωνούσαν για εισιτήρια, ακόμα και άτομα που δεν γνωρίζω. Υπάρχει πραγματικά μια οικογενειακή σχέση ανάμεσα στους οπαδούς ΠΑΟΚ και Παρτιζάν και χαίρομαι που αποτελώ μέλος της».

Για το αν θα παρακολουθήσει μαζί με τον Αντρίγια το παιχνίδι της Εθνικής Σερβίας με την Σκωτία είπε: «Οι Έλληνες συμπαθούν τη Σερβία και μας υποστηρίζουν σε κάθε παιχνίδι, οπότε το ίδιο θα γίνει και την Πέμπτη, αφού ο αγώνας είναι τόσο σημαντικός. Θα παρακολουθήσουμε το παιχνίδι με τη Σκωτία με τον Αντρίγια και είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε».

Σχετικά με την πιθανότητα να κληθεί ο Αντρίγια στην Εθνική απάντησε χαρακτηριστικά, λέγοντας: «Έχω πει στον Αντρίγια ότι είναι φανταστικός ποδοσφαιριστής και μόλις στα 24 του χρόνια, μπορεί να προσφέρει στην Εθνική. Πιστεύω ότι αν περάσουμε στο Euro θα μπορούσε να είναι μέλος της αποστολής».

Τέλος, σχετικά με τον ευατό του και την πιθανότητα να κληθεί και εκείνος στην Εθνική, αποφάνθηκε τονίζοντας τα εξής: «Η Σερβία έχει εξαιρετικούς τερματοφύλακες και θα ήταν τιμή για εμένα να είμαι μέλος της ομάδας, έστω και για λίγα παιχνίδια. Είμαι στα 31 μου, άρα στην καλύτερη ηλικία για έναν τερματοφύλακα. Παίζω σε ένα μεγάλο κλαμπ, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και θέλω να βελτιώνομαι μέρα με την μέρα. Οι προπονητές επιλέγουν ποιοι θα κληθούν στις Εθνικές ομάδες. Όσο για εμένα, κάθε τερματοφύλακας που καλείται έχει την πλήρη υποστήριξη μου».