Εν αναμονή ακόμα από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων η SL2 αποκάλυψε ο Μαυρωτάς, αποκλείται η άμεση έναρξη

Το απόλυτο μπάχαλο. Οι ομάδες της Super League 2 ενημερώνονταν από τη διοργανώτρια εδώ και ημέρες ότι είναι θέμα χρόνου να εξαιρεθούν με ΚΥΑ και να μπουν στο γήπεδο, όμως την Τρίτη (10/11) ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς υποστήριξε ότι η κατηγορία ακόμα δεν έχει περάσει την επιτροπή λοιμωξιολόγων!

Ο γγΑ μίλησε στο Πρώτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα της ΕΡΤ στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» και τον Στέλιο Βραδέλη και σε ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα των Super League 2 και Football League έδωσε μια απάντηση που σίγουρα θα συζητηθεί και δεδομένα βάζει στοπ στις όποιες ελπίδες άμεσης έναρξης για την Ξάνθη και τις άλλες έντεκα ομαδες της κατηγορίας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόδοση του Football League News, απάντησε:

«Αναμένουμε. Στην αρχή δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα. Τώρα θα περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Super League 1 το έχει αυτό, το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις το πώς μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα. Η Super League 1 και η Basket League συνεχίζουν, οι άλλες είναι υπό εξέταση όπως και το βόλεϊ, το χάντμπολ με εβδομαδιαίο τεστ.

Οι δύο αυτές κατηγορίες ήξεραν από τον Μάιο τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Όπου ακούμε για διοργανώσεις, πρώτης κατηγορίας μιλάμε για 2.500 με 3.000 αθλητές που θα εμπλακούν. Αυτό το νούμερο φαινόταν ότι ήθελαν να χαμηλώσουν και έμειναν στο μίνιμουμ, τη Super League 1 και τη Basket League.

Σιγά σιγά αν ανακοπεί αυτή η ραγδαία αύξηση, με τα μέτρα και την πειθαρχία θα ανοίξουν ξανά. Πρέπει να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».