Διαμαρτύρονται οι κυνηγοί της Ξάνθης στους τρεις βουλευτές του Νομού για την αναστολή του κυνηγιού

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης, λόγω των διαμαρτυριών που εκφράστηκαν από τους κυνηγούς αποφάσισε να προβεί σε ενέργειες για την άρση αναστολής της κυνηγετικής δραστηριότητας λόγω του γενικού lockdown, και να αποστείλει άμεσα στους 3 εκλεγμένους  βουλευτές  της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης  την παρακάτω επιστολή με την οποία ζητά την συνδρομή τους για την άμεση επανέναρξη της κυνηγετικής δραστηριότητας.

«Οι συντονισμένες προσπάθειες όλων των κυνηγετικών οργανώσεων και συλλόγων της Ελλάδος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό», σημειώνεται στη σχετική ενημέρωση και επισυνάπτεται η επιστολή που αναφέρει: «Αξιότιμοι κ. Βουλευτές, αας κοινοποιούμε την επιστολή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας προς τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ταγαρά, σχετικά με τo αίτημα παρέμβασής του για οριστική διευθέτηση του ζητήματος μετακίνησης των κυνηγών εντός της Περιφερειακής Ενότητας της κατοικίας τους.

Σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα  (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1)  «Η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν….». Αυτό σημαίνει ότι, τώρα που όλη η χώρα έχει ενταχθεί στο επίπεδο 1 του «Συναγερμού», αλλά η δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους επιτρέπεται, συνάγεται ότι το κυνήγι ως άθληση μπορεί να επιτρέπεται με την αποστολή του σχετικού SMS, που προβλέπεται για τους αθλούμενους άλλους πολίτες όλων των κατηγοριών.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για ενίσχυση του συγκεκριμένου αιτήματος μας, πάντα υπό το αυστηρό πλαίσιο των επιμέρους μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας (καθολική χρήση μάσκας, αποστολή SMS, διατήρηση κοινωνικής απόστασης κ.α.). Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε στη διάθεση σας».

Πηγή: https://empros.gr/