Χρηματοδοτεί με 20.000 ευρώ τεστ κορονοϊού στους παίκτες ο ΠΣΑΚ με στόχο την επανέναρξη του μπάσκετ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών ανακοίνωσε ότι διαθέτει 20.000 ευρώ για τη διενέργεια των πρώτων τεστ κορονοϊού με στόχο την επανέναρξη των εθνικών κατηγοριών!

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία. Το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών παικτών ανακοίνωσε πως διαθέτει 20.000 ευρώ από το ταμείο αλληλοβοήθειας για τεστ κορονοϊού για τους ερασιτέχνες αθλητές, πιέζοντας για την επανέναρξη των κατηγοριών πέραν της Α1 που μπήκαν στον «πάγο» έπειτα από την επιβολή του lockdown.

Προφανώς σε πρώτη φάση στόχος είναι να ξεκινήσει η Α2 Ανδρών αλλά η κίνηση που είναι πιο πολύ συμβολική προφανώς αφορά και το γυναικείο μπάσκετ (όπου μετέχει η Ασπίδα Ξάνθης) αλλά και της Β’ Εθνική Ανδρών (οπου μετέχουν ΓΑΣ Κομοτηνή και Λεύκιππος Ξάνθης) και Γ’ Εθνική Ανδρών (όπου μετέχουν Ασπίδα και Αρίωνας Ξάνθης).

Αναλυτικά η ανακοινωση του ΠΣΑΚ:

«Θα δώσουμε και την ψυχή μας!
Έτοιμος να κάνει την αντεπίθεση είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, βλέποντας τους… συμπαίκτες του να αδιαφορούν.
Πρόθεση του ΠΣΑΚ είναι εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, προκειμένου να επιστρέψουν οι παίκτες -αρχικά της Α2- στους αγωνιστικούς χώρους.
Ο Σύνδεσμος μας, είναι διατεθειμένος να βάλει ΜΟΝΟΝ για τους αθλητές, 20 χιλιάδες ευρώ από το ταμείο αλληλοβοήθειας, για τη διενέργεια των πρώτων τεστ.
Η συνεισφορά όμως του ΠΣΑΚ δεν αρκεί και όλοι οι φορείς πρέπει να δείξουν την ευαισθησία τους.
Όσοι πιστοί…προσέλθετε! Ενδιαφέρεστε;»