Κι όμως στην Κωνσταντινούπολη έγινε μαραθώνιος με 4.000 δρομείς εν μέσω πανδημίας

Παρά την πανδημία με τα εκατομμύρια κρούσματα και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσμο, στην Κωνσταντινούπολη έγινε την Κυριακή που μας πέρασε κανονικά ο διεθνής μαραθώνιος της Πόλης.

Περισσότεροι από 4.000 δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα. Συνήθως στον αγώνα αυτόν λάμβαναν μέρος και αρκετοί Θρακιώτες, αλλά φέτος λόγω των μέτρων που υπάρχουν για την πανδημία και της απαγόρευσης όχι απλά εξόδου και εισόδου στην χώρα αλλά ακόμα και μετακίνησης από νομόμσε νομο, κατέστη αδύνατο να υπάρχει ελληνική συμμετοχή (τουλάχιστον που να έχει ανακοινωθεί).

Οι διοργανωτές το μόνο που είχαν ζητήσει ήταν να μην υπάρχει κόσμος στους δρόμους για να χειροκροτήσει τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Κενυάτης Μπενάρντ Τσερουιγιότ Σανγκ με 2ωρ. 11. 49. Δεύτερος ήταν ο επίσης Κενυάτης Φέλιξ Κιμουτάι με 2ωρ.12, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αιθίοπας Χαϊλού Μπεκέλε με 2ωρ. 12.23.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ντιάνα Τσεπτάι Κιπγιόγκε από την Κένυα με 2ωρ. 22.06. Ακολούθησε Γκεμπρεγκιντάν από την Αιθιοπία με 2ωρ.24.39, ενώ τρίτη ήταν η Μεμουγέ από την Κένυα με 2ωρ. 37.52.