Γ’ Εθνική: Δηλώσεις Μπαρέττα για την πορεία της ομάδας του και την διακοπή του πρωταθλήματος

Ο πρώην επιθετικός της Ξάνθης και νύν του Αετού Οφρυνίου Αργύρης Μπαρέττας ο οποίος πέτυχε και χατ τρικ στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του πριν την διακοπή στην Κομοτηνή με αντίπαλο τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου παραχώρησε συνέντευξη στην «Πρωινή».

«Ξεκινήσαμε λίγο νωθρά στο πρώτο παιχνίδι. Υπήρχε το άγχος της πρεμιέρας ενώ με την ΑΕ Ευόσμου χάσαμε πέναλτι, πάλι θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει. Φάνηκε στη συνέχεια ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Πριν τη διακοπή βρισκόμασταν σε πολύ καλό μομέντιουμ. Αν συνεχίσουμε έτσι μετά τη διακοπή, θα είμαστε πολύ καλά στη βαθμολογία», σχολίασε αρχικά, κάνοντας ανασκόπηση των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών.

Μάλιστα, σε σχέση με τα αποτελέσματα με ανατροπές και υπό δύσκολες καταστάσεις, ανεφερε: «Με τον Εύοσμο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ στο Α’ μέρος. Στο Διδυμότειχο δύσκολα πετύχαμε γκολ, γιατί ήταν μια έδρα δύσκολη με κακό αγωνιστικό χώρο. Επίσης ήμασταν πίσω στο σκορ και με τον Αρη Αβάτου στην έδρα μας, στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Καταφέραμε να το γυρίσουμε στην επανάληψη. Δείχνει ότι έχουμε χαρακτήρα σαν ομάδα και παλεύουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Είμαστε σαν ομάδα πολύ γυμνασμένη. Πιστεύω ότι όλα παίζουν ρόλο. Είναι σημαντικό ότι έχουμε χαρακτήρα σαν ομάδα».

Ο Αργυρης Μπαρέττας σχολίασε ότι σημαντικό ρόλο παίζει ότι είναι λίγες οι αλλαγές όσον αφορά το βασικό της κορμό σε σχέση με πέρυσι. «Παίζει αυτό μεγάλο ρόλο. Έχει μείνει ο βασικός κορμός. Εγώ γνωρίζομαι με τα περισσότερα παιδιά αφού ήμασταν συμπαίκτες από παλαιότερα. Είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε μια καλή παρέα. Επίσης γνωρίζομαι με τον προπονητή της ομάδας κ. Μαγκαφίνη από παλαιότερα όπου είχαμε μια άριστη και απόλυτη επιτυχημένη συνεργασία. Είναι πολύ βασικό να κρατηθεί σε μια ομάδα, ο βασικός κορμός».

Πόσο θα επηρεάσει η διακοπή καθώς η διακοπή ήρθε σε μια περίοδο όπου η ομάδα του Μπαρέττα ήταν στην πρώτη θέση μαζί με τον Ορφέα Ξάνθης. «Όλες τις ομάδες θα τις επηρεάσει. Εμάς ένα παραπάνω γιατί είχαμε τη ψυχολογία με το μέρος μας, με αυτά που καταφέραμε στις πρώτες αγωνιστικές. Στο ποδόσφαιρο η ψυχολογία είναι πολύ σημαντική».

Για το πόσο τους επηρέασε το γεγονός ότι τα παιχνίδια έγιναν χωρίς κόσμο, ο πρώην παικτης του ΑΟΞ απάντησε: «Σίγουρα μας επηρέασε. Ειδικά κάποιες ομάδες βασιζόταν στις έδρες τους και τη δύναμη που αντλούσαν από τον κόσμο».

Γενικά σχολιάζοντας τον 1ο Ομιλο του πρωταθλήματος ανέφερε: «Το πρωτάθλημα δείχνει ότι βρίσκεται σ` ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι όλες ανταγωνιστικές. Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου είναι μια παραδοσιακή ομάδα της κατηγορίας ενώ δείγματα θετικής γραφής έχουν δείξει ο Ορφέας Ξάνθης και η Αλεξανδρούπολη. Βέβαια είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσει και ο Ηρακλής.
Θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μέχρι τέλος. Πολλοί ποδοσφαιριστές σύμφωνα και με την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία έχουν γυρίσει στα μέρη τους, δεν ρισκάρουν να παίζουν μακριά και αυτό παίζει ρόλο στα ρόστερ».

Τέλος, σε ερώτηση τι εύχεται με όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε με την πανδημία, ο Αργύρης Μπαρέττας απαντά: «Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Υποφέρουν δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι. Θέλει μεγάλη προσοχή. Αυτό που εύχομαι είναι περάσει αυτή η δύσκολη κατάσταση. Να είμαστε υγιείς και να να ξαναβρεθούμε εμείς στα γήπεδα».