Super League: Το πάλεψαν αλλά «λύγισαν» στο τέλος από τον ΠΑΟΚ Λισγάρας και Μπαξεβανίδης

Ο Απόλλωνας αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, αλλά ο ΠΑΟΚ χάρη στα δύο πέναλτι που κέρδισε στα τελευταία λεπτά του αγώνα έφυγε με το σημαντικό διπλό (1-3) από τη Ριζούπολη.

Οι Θεσσαλονικείς, με κεκτημένη ταχύτητα από το μεσοβδόμαδο θρίαμβο κόντρα στην Αϊντχόφεν, μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και με την συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου (ακριβώς στο 15′) ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με τον Πολωνό Σβιντέρσκι. Ο Απόλλωνας πήρε μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας γκολ ισοφάρισης. Το οποίο και θα μπορούσε να βρει στο 30′, η κεφαλιά του Ιωαννίδη όμως πέρασε για λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ που έψαχνε και εκείνος από πλευράς του ένα δεύτερο γκολ είχε δύο ακόμη ευκαιρίες πριν κλείσει το ημίχρονο με Μουργκ και Ίγκασον, και στους δύο όμως είπε όχι ο Βέρχλουστ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέτυχε δεύτερο γκολ για την ομάδα του, το οποίο όμως ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε να επαναπαύεται με το υπέρ του αποτέλεσμα, με τον Απόλλωνα να παίζει πιο επιθετικά και να γίνεται πιο απειλητικός. Η επιμονή της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» απέδωσε καρπούς, με τον Τσιλούλη να νικά τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο 63′ και να ισοφαρίζει σε 1-1. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε και πάλι το προβάδισμα, όταν ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε πέναλτι σε πάτημα του Λισγάρα στον Σβιντέρσκι. Ο Σβάμπ ευστόχησε από την άσπρη βούλα στο 78′ και έγραψε το 1-2. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κερδίζει και δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Μπρούσιτς, με τον Βραζιλιάνο Αουγκούστο να σημειώνει στο 90+7′ το τελικό 1-3.

Οι μαχητικοί γηπεδούχοι του επί τρεις φορές πρώην τεχνικού της Ξάνθης (με πιο πρόσφατη την περσινή) Γιώργου Παράσχου παρατάχθηκαν με 3-5-2, σχήμα στο οποίο αγωνίστηκαν ως βασικοί οι επι χρόνια παίκτες της Ξάνθης (άνηκαν και στο περσινό ρόστερ) Χρήστος Λισγάρας και Δήμος Μπαξεβανίδης. Ο πρώτος, άτυχος στην φάση του πρώτου πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στην τριάδα της άμυνας, ενώ ο δεύτερος ως αριστερός μπακ-χαφ. Για τους φιλοξενούμενους του Πάμπλο Γκαρσία (που έκλεισε την καριέρα του στον ΑΟΞ) βασικός σταθερά κάτω από τα γκολπόστ βρίσκεται ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, με τον πρώην τερματοφύλακα του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη να μένει στον πάγκο.