Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Σουφλίου

Με το ποσό των 530.000€ χρηματοδοτήθηκε ο Δήμος Σουφλίου για την ένταξή του στο πρόγραμμα “Φιλόδημος II”, στο πλαίσιο της πρόσκλησης έργου για την “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων”.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που αφορά πραγματοποίηση έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια και εξασφαλίστηκε χάρη στις ενέργειες της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου Παναγιώτη Καλακίκου, ο οποίος είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα συνεχείς τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικές επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μάλιστα ο δήμος Σουφλίου στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ξεκινάει ευχαριστώντας τους για την άμεση ανταπόκριση και στήριξη τους να διατεθούν περισσότερα από μισό εκατομμύριο ευρώ για αθλητικά έργα. «Ως Δήμος Σουφλίου, ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαιτέρως τον Υπουργό κύριο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, καθώς και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τον ακριτικό Δήμο μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στα πλαίσια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν:

α) εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα σε τρία γήπεδα 5Χ5 στους οικισμούς Σουφλίου, Δαδιάς και Αμορίου.

β) εγκατάσταση ελαστοσυνθετικού τάπητα, μπασκετών και διαχωριστικού φιλέ (βόλεϊ) σε πέντε γήπεδα στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σουφλίου, στην πλατεία Μεσοχωρίου Σουφλίου, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Τυχερού, στη λίμνη Τυχερού και στο νηπιαγωγείο Αγριάνης. Στα γήπεδα μπάσκετ της πλατείας Μεσοχωρίου Σουφλίου και της λίμνης Τυχερού, θα τοποθετηθεί και ηλεκτροφωτισμός.

γ) Ακόμη θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή ενός διπλού γηπέδου αντισφαίρισης, στη Δημοτική Ενότητα Σουφλίου, με βάση τις απαιτούμενες διεθνείς προδιαγραφές και διαστάσεις, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής αγώνων.

δ) Τέλος, θα κατασκευαστεί ένα καινούριο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο Σουφλίου. 

Ταυτόχρονα προετοιμάζεται και νέα μελέτη με σκοπό τη συντήρηση και επισκευή και των υπόλοιπων υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουφλίου.

«Με τις παραπάνω δράσεις, αναπλάσεις, συντηρήσεις και καινούριες κατασκευές, στόχος της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σουφλίου αποτελεί η αναβάθμιση και αναζωογόνηση της περιοχής μας, με σκοπό να αποτελέσει πόλο έλξης και συνάθροισης, με ταυτόχρονη αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα.
Σκοπός όλων αυτών αποτελεί η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων, σωματικών και πνευματικών, για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και για όλους τους επισκέπτες
», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Σουφλίου.