Ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης δεύτερος σύλλογος στίβου απο την Θράκη με έγκριση στο Μητρώο της ΓΓΑ

Ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης έγινε ο δεύτερος σύλλογος στίβου της Θράκης του οποίου η αιτηση εγγραφής στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τον Πολυνίκη Ορεστιάδας που ήταν στην πρώτη κιόλας φουρνιά που γνωστοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Την είδηση ανακοίνωσε με χαρά η Βασω Παυλακάκη, αδελφή του παλαίμαχου πρωταθλητή και ακόμα και σήμερα κατόχου του πανελληνίου ρεκόρ στα 100 μέτρα Άγγελου Παυλακάκη. Συγκεκριμένα η Βάσω Παυλακάκη έγραψε:

«Ο σύλλογος μας, ανακοινώνει σε όλα τα μέλη, φίλους, αθλητές, γονείς, προπονητές ότι έχει ελεγχθεί και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την εγγραφή του στο μητρώο αθλητικών σωματείων της ΓΓΑ. Από το 1985 μέχρι και σήμερα και για πολλά χρόνια ακόμη, καλλιεργεί το άθλημα του στίβου με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες! Ευχαριστούμε που μας επιλέγετε!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης και ο Πολυνίκης Ορεστιάδας είναι για την ώρα τα μόνα σωματεία στην Θράκη που καλλιεργούν τον στίβο, τα οποία εντάχθηκαν στα εγκεκριμένα του μητρώου της ΓΓΑ. Από τα σωματεια του ΣΕΓΑΣ εγκρίθηκαν μέχρι στιγμής συνολικά 28 σύλλογοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Κάλλιστος, τον οποίο έχει ιδρύσει στην Αθήνα ο Αγγελος Παυλακάκης, αδελφός της Βάσως.

Από την ΑΜ-Θ ο μόνος άλλος σύλλογος είναι ο Φίλιππος Καβάλας. Κατά τα άλλα, εγκεκριμένα σωματεία κλασικού αθλητισμού στο μητρώο της ΓΓΑ πέραν αυτών των τριώ και του Κάλλιστου είναι ο Συλλογος Δρομέων Αργολίδας, η Βεργίνα, ο Άθλος, ο Ερμής Θεσσαλονίκης, η Καλλιπατειρα Ρόδου, ο ΓΣ Αλεξάνδρεια, η ΑΕ Έσπερος 2004, η Γυμναστική Εταιρεία Κεφαληνίας, η Πυγμή Ευόσμου, η Ολυμπιάδα Θεσσαλονίκης, ο ΑΟ Ρόδου, ο Παναθηναϊκός, ο Δρομέας Βάρης, ο Αθηνόδωρος Αιγίου, ο Τρίτων, ο Σπάρτακος Ιωαννίνων και το Αρκάδι Ρεθύμνου.