Κλειστά τελικά μέχρι το τέλος του μήνα όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Λίγο κράτησε τελικά η χαρά του Πανελλήνιου Οργανισμού Πρακτόρων. Ενώ την Τρίτη 3 Νοεμβρίου η κυβερνητική απόφαση (δημοσιευμένη στο ΦΕΚ εκείνης της μέρας) εξαιρούσε τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ και τα καταστήματα Play από το κλείσιμο των χώρων εστίασης και αναψυχής, η απόφαση για επιβολή οριζόντιου καθολικού λόκνταουν φέρνει κλειστά ρολά σε όλο το λιανεμπόριο.

Ουσιαστικά οι τρεις επόμενες εβδομάδες, αρχής γενομένης από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου, θα θυμίζουν την πρώτη καραντίνα της άνοιξης. Οπως και τότε, έτσι και τώρα, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και η έξοδος από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο με SMS. Αυτό οδηγεί σε κλείσιμο και τα πρακτορεία. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά το μέτρο ίσχυε μόνο για τους «κόκκινους» δήμους (όπως η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες) όμως πλέον το λόκνταουν επεκτείνεται σε όλη την επικράτεια.

Αρχικά υπήρξε η σκέψη μήπως μείνουν ανοιχτά, καθώς εξυπηρετούν πληρωμές λογαριασμών, όμως κάτι τέτοιο κρίνεται σε πρώτη φάση μη αναγκαίο. Εφόσον μετά τις τρεις βδομάδες αποφασιστεί επέκταση των μέτρων, τότε το ζήτημα θα κουβεντιαστεί ξανά, αλλά ελπίδα είναι πως έστω και αν δεν αρθούν εντελώς, τα μέτρα έστω θα χαλαρώσουν τον Δεκέμβριο.

Οσο για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες και υπαλλήλους στα πρακτορεία, θα μπουν σε πρόγραμμα στήριξης επαγγελματιών, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, των οποίων οι συμβάσεις διακόπτονται και των οποίων τα μαγαζιά κλείνουν.