Κλειστά μέχρι νεωτέρας τα Κολυμβητήρια Ορεστιάδας, Φερών, Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής

Ανακλήθηκε -πριν καν εφαρμοστεί- η απόφαση για εξαίρεση των ανοιχτών κολυμβητηρίων από την αναστολή λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΓΓΑ, υπήρξαν νεότερες οδηγίες από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή, με βάση τις οποίες «δεν εξαιρούνται τα ανοικτά κολυμβητήρια από την αναστολή λειτουργίας και χρήσης ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, συνεπώς δεν επιτρέπεται η ατομική άθληση στην κολύμβηση».

Αρχικά είχαν εξαιρεθεί τα ανοιχτά κολυμβητήρια, κάτι που θα καθιστούσε δυνατή για παράδειγμα την χρήση του Κολυμβητηρίου Φερών αλλά όχι πχ της Αλεξανδρούπολης. Κλειστά έτσι κι αλλιώς θα είναι καθότι κλειστά το Κολυμβητήριο Ορεστιάδας και το Πανεπιστημιακό της Κομοτηνής, ενώ για της Ξάνθη είναι γνωστή η απάντηση, αφού το κλειστό παραμένει… κλειστό εδώ και χρόνια ενώ το ανοιχτό που θα κατασκευαζόταν σύμφωνα με προεκλογικές εξαγγελίες, παραμένει στις καλένδες.

Τα κολυμβητήρια θα είναι ανοιχτά μόνο για προπονήσεις αθλητών/τριών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, καθώς και για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες και τους συνοδούς τους, εφόσον έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.