Το ρεκόρ του Παράσχου στην Α’ Εθνική και το τροχοπέδη του ΠΑΟΚ στην καριέρα του

Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και νυν του Απόλλωνα Σμύρνης Γιώργος Παράσχος πρόσφατα εξομολογήθηκε στην κάμερα του Novasports και τον Αποστόλη Λάμπο για το ρεκόρ του στην Α’ Εθνική, την «ειδική αποστολή» του Απόλλωνα ενώ αποκάλυψε ότι δεν δούλεψε ποτέ στο τέως ΠΟΚ εξαιτίας του… ΠΑΟΚ, προσεχούς αντιπάλου του με τον Απόλλωνα.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις 15 Οκτώβρη, όταν ο Έλληνας τεχνικός ετοιμαζόταν για το 569ο παιχνίδι του ως προπονητής στα «σαλόνια», πριν το ματς με τον Άρη. Από τότε έπαιξε και με ΠΑΣ Γιάννινα, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό (αρα έφτασε τα 573) και σε αυτήν τόνισε ότι είναι πλέον κοντά στο τέλος της καριέρας του.

Ο ίδιος ανέφερε για το ρεκόρ του: «Θα φανεί λίγο παράξενο αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν ήξερα πόσα ματς έχω. Να με έχει καλά ο Θεός να συνεχίσω λίγο ακόμα και δεν λαμβάνω υπόψη μου τις συμμετοχές που έχω, ακόμα και αν λένε ότι είμαι ο ρέκορντμαν. Για μένα είναι αδιάφορο. Δεν θα πάω πολύ μακριά ακόμα, άρχισα να κουράζομαι. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω έναν εκνευρισμό, έχω αρχίσει και ξεσπάω σε πράγματα που με εκθέτουν και πολύ φοβάμαι ότι ίσως χαλάσω την εικόνα που έδειξα 35 χρόνια. Στην Ελλάδα 100 καλά να κάνεις, ένα που μπορούσες να το κάνεις και δεν πρόλαβες θα μείνουν σε αυτό. Γι’ αυτό λέω καμία φορά να φύγω με ψηλά το κεφάλι και με την καλή εικόνα που έχει ο κόσμος. Δεν με ενδιαφέρουν οι παράγοντες, αλλά την εικόνα που έχει ο κόσμος θέλω να την κρατήσω».

Για το γεγονός ότι είναι από τους λίγους που κάθησαν στους πάγκους ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή ανέφερε: «Από τη μία μου έκανε καλό γιατί μετά απο έναν κύκλο στην επαρχία δούλεψα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Από την άλλη και στον Άρη και στον Ηρακλή ειδικά πέρασα πολύ καλά. Εκεί το 1998 βγήκα και καλύτερος προπονητής. Το πέρασμά μου από τον ΠΑΟΚ ήταν για μένα κάτι που με έφερε πάρα πολύ πίσω, ίσως έγινε τροχοπέδη για να γυρίσω πάλι στην επαρχία και να κάνω το αγροτικό μου. Αν έκανα καλή πορεία τότε στον ΠΑΟΚ ίσως να μπορούσα να είμαι και σε ομάδες του ΠΟΚ. Αυτό με γύρισε πίσω και ξανάρχισα πάλι από την αρχή και δούλεψα ξανά σε επαρχιακές ομάδες και ομάδες που παλεύουν για να σωθούν».

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης ανέφερε: «Μόνο για ειδικές αποστολές είμαστε, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα και ο Απόλλωνας είναι το ίδιο και ειδικά με τον τρόπο που ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας τα μπαράζ με την Ξάνθη και χωρίς προετοιμασία. Είναι δύσκολη χρονιά, για να φέρουμε την ομάδα σε ένα επίπεδο καλής φυσικής κατάστασης θέλει ακόμα ένα μήνα και. Ο Οκτώβριος είναι πολύ σημαντικός, ελπίζω να μη βγάλουμε τραυματισμούς γιατί δεν έχουμε πληθώρα υλικού».