Pre League: «Αφήστε ελεύθερες τις προπονήσεις» λένε με ένα στόμα Τσιακμάκης και Κρεούζης

Το lockdown και στον αθλητισμό έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία σε όλες τις ομάδες και φυσικά απο αυτό δεν εξαιρούνταο και οι σύλλογοι της νεοσύστατης Pre League, που δεν πρόλαβε να κάνεις σερβίς.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τους προπονητές των δύο θρακιώτικων ομάδων που συμμετέχουν στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα, τον Ηλία Κρεούζη της ΑΕ Κομοτηνής και τον Παναγιώτη Τσιακμάκη του Άθλου Ορεστιάδας. Οι απαντήσεις των δύο κόουτς στις κοινές ερωτήσεις που τους υπέβαλε το ThrakiSportS είχαν πολλά κοινά σημεία τονίζοντας την ανάγκη για επιστροφή τουλάχιστον στις προπονήσεις έτσι ώστε οι επενδύσεις που έκαναν οι σύλλογοι να μην πάνε χαμένες.

Ο Ηλίας Κρεούζης της ΑΕ Κομοτηνής αρχικά αναφέρθηκε στην αναβολή του πρωταθλήματος, που βάσει προγράμματος θα ξεκινούσε το άλλο Σαββατοκύριακο: «Θεωρώ άδικη την απόφαση για lockdown στον βόλεϊ γιατί υπάρχει μία οριζόντια γραμμή. Όλα μπήκαν σε ένα τσουβάλι και δεν υπήρχε καμία διαχείριση γύρω από το ζήτημα», λέει ο κόουτς τω κιτρινόμαυρων της Ροδόπης, τονίζοντας στην συνέχεια: «Προετοιμαζόμασταν για την έναρξη του πρωταθλήματος και ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά σε τοίχο ενώ έχουμε επενδύσει και η διοίκηση αλλά και οι αθλητές που ξοδεύουν άπειρο χρόνο στο γήπεδο τόσο καιρό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παναγιώτης Τσιακμάκης, προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας: «Είναι κακό για όλες τις ομάδες αυτή η αναβολή, ακόμη περισσότερο όμως για κάποιες ομάδες, οι οποίες επένδυσαν αρκετά χρήματα για να στήσουν και να προετοιμάσουν τις ομάδες είτε με ξένους είτε με καλούς Έλληνες. Έφτασε η στιγμή αυτή και όλα πήγαν πίσω. Δεν ξέρω. Είναι κακό για το άθλημα και για τις ομάδες και τους αθλητές φυσικά, είναι μια κακή συγκυρία. Είναι όμως και μια απόφαση που απλά πρέπει να την αποδεχθούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο».

Για τους αθλητές και το κόστος που θα έχει το νέο lockdown, ο Κρεούζης εξηγεί: «Εκεί που θα μπορούσε να γίνονται προπονήσεις 2-3 φορές την εβδομάδα από τους συλλόγους ώστε να διατηρούνται σε μία σχετικά καλή κατάσταση τώρα δεν θα γίνει τίποτα και οι αθλητές θα πάνε πίσω τόσο σε φυσική κατάσταση όσο και σε πνευματική ετοιμότητα. Ξέραμε τι θα έρθει και δεν το αντιμετωπίσαμε ουσιαστικά και έγκαιρα με ένα πλάνο και η Πολιτεία δεν έκανε κάτι για να βρει λύση κλείνοντας τον αθλητισμό».

Παράπονα έχει και ο Τσιακμάκης. «Κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από τις Ομοσπονδίες καθώς ήξεραν τι έρχεται και δεν είχαν έτοιμες λύσεις ή εναλλακτικές να βάλουν στο τραπέζι. Όλα είναι στο σκοτάδι, οι ομάδες διαλύονται. Άντε να μας πουν ότι παίζεται μετά τα Χριστούγεννα, πότε θα μαζευτούν ξανά οι ομάδες, πότε θα γίνει η προετοιμασία, πότε θα γίνουν ξανά τα φιλικά; Είναι κακό για το άθλημα αυτό, πολύ κακό. Είναι πολύ άσχημο να μην γίνονται οι προπονήσεις και δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Τουλάχιστον να γίνονται προπονήσεις έτσι ώστε να διατηρούνται οι αθλητές και να κάνουμε κάποια τεστ κάθε τόσο για να είμαστε ασφαλείς. Εν κατακλείδι, πρέπει να βρεθεί μια λύση γιατί κάποιες ομάδες έχουν δώσει κάποια χρήματα, επενδύοντας κάποια σημαντικά πόσα και δεν μπορούν να μείνουν αβοήθητες και στα κρύα του λουτρού».

Για το αν φοβάται κάτι για την συνέχεια και την πρόβλεψη του για την επανέναρξη της σεζόν, ο Παναγιώτης Τσιακμάκης απαντά: «Δεν φοβάμαι κάτι. Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσουν οι αγώνες σύντομα και αν ξεκινήσουν, θα γίνουν με κάποιο τρόπο διαφορετικό από τον συνηθισμένο, αν και το δικό μας πρωτάθλημα είναι μικρό σε αγώνες και μπορεί να γίνει αργότερα, ίσως μετά τα Χριστούγεννα και ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κρεούζης σχολιάζει σε σχέση με το τι μπορεί να ξημερώσει την επόμενη ημέρα για το άθλημα: «Δεν έχει σημασία μόνο το πόσο ψυχοφθόρο είναι να μένουμε εκτός γηπέδων αλλά και το γεγονός ότι μπορεί να επιστρέψουμε στις 4 Δεκέμβρη δεν θα βοηθήσει έτσι ώστε οι αθλητές να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Θα πρέπει να ξανά γίνουν φιλικά και μια μίνι προετοιμασία, που προσωπικά για εμένα είναι κάτι καταστροφικό…».