Γ’ Εθνική: «Πάνω από τρεις μήνες για να ξαναμπούμε σε αγωνιστικές συνθήκες» εκτιμά ο προπονητής της Ελπίδας Σαπών

Ο προπονητής της Ελπίδας Σαπών μίλησε για το νέο λοκντάουν στην εφημερίδα “Παρατηρητής της Θράκης” και στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η άθληση στην καθημερινότητα των ανθρώπων, ζητώντας από την Πολιτεία να προβλέψει λύση για την άθληση για όσο διάστημα διαρκέσει.

«Ο αθλητισμός φάνηκε πως θεωρείται πολυτέλεια από το κράτος καθώς ήταν το πρώτο που απαγορεύτηκε» επισήμανε γεμάτος παράπονο ο τεχνικός της Ελπίδας Σαπών, ο οποίος θεωρεί πως με σωστά μέτρα και σοβαρότητα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα τα πράγματα ώστε οι ερασιτέχνες να μπορούν να γυμνάζονται. «Το πρόβλημα δεν είναι μόνο των σωματείων αλλά είναι θέμα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χαριτόπουλος, ο οποίος δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση. 

«Όλοι βιώνουμε για πρώτη φορά μία τέτοια κατάσταση, καθώς συνήθως ψάχναμε τρόπους να πιέσουμε τα παιδιά να έρθουν στο γήπεδο ενώ στο τελευταίο παιχνίδι όταν ήταν να πάμε Θεσσαλονίκη είπα στα παιδιά ότι όποιος νιώθει ότι δεν θέλει δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να μην έρθει» αποκάλυψε ο Βασίλης Χαριτόπουλος, καθώς η ομάδα του είχε κρούσμα και αυτό σόκαρε τους ποδοσφαιριστές της Ελπίδας Σαπών.

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα, ο Χαριτόπουλος παρουσιάστηκε ρεαλιστής γνωρίζοντας πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. «Η επανέναρξη θέλει χρόνο προσαρμογής, μία νέα προετοιμασία. Τώρα θα χρειαστούμε εκ νέου πάνω από 3 μήνες για να μπούμε εκ νέου σε αγωνιστικές συνθήκες.  Αυτή η οριστική διακοπή πετάει στον κάδο των αχρήστων όλη την δουλειά που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια» υπογράμμισε ο έμπειρος τεχνικός.

Στο τέλος των δηλώσεών του έκανε ξανά αναφορά στη χρησιμότητα του αθλητισμού στην καθημερινότητα. «Ο αθλητισμός είναι ζωή. Το να σταματήσουν οι άνθρωποι να αθλούνται μπορεί να επιφέρει σε αυτούς μακροχρόνια προβλήματα. Δεν γίνεται ξαφνικά να το κόψουμε. Θα φέρει προβλήματα υγείας, σωματικής και ψυχικής» ήταν τα λόγια του προπονητή της Ελπίδας Σαπών, με την ευχή να περάσει και αυτή η περιπέτεια με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.