Γ’ Εθνική: «Να γίνει οριστική διακοπή, δεν υπάρχει λόγος συνέχειας στο πρωτάθλημα χωρίς εμβόλιο» υποστηρίζει ο Σπύρος Κουτσογιάννης

Ρεαλιστής ως προς την υπάρχουσα κατάσταση παρουσιάστηκε ο προπονητής της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου Σπύρος Κουτσογιάννης, η ομάδα του οποίου δοκιμάστηκε με το «καλημέρα» από τον κορoνοϊό λίγες μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

«Την απόφαση να διακοπούν τα πρωταθλήματα την κρίνω ως ορθή. Προέχει η δημόσια υγεία και πιστεύω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα όπως σε πολλές χώρες. Δεν μπορούμε να κάνουμε τεστ κάθε εβδομάδα όπως στο επαγγελματικό επίπεδο για να ξέρουμε την κατάσταση με ακρίβεια» επισήμανε αρχικά ο τεχνικός της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου, μιλώντας στην εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης».

Στη συνέχεια τόνισε πως στέρεψε από δυνάμεις για να στήσει εκ νέου την ομάδα του. «Εγώ σίγουρα δεν έχω ψυχική δύναμη να κάνω μία ακόμα προετοιμασία» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, προβλέποντας πως η διακοπή θα διαρκέσει περισσότερο από έναν μήνα. «Δεν θα ήθελα καν να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κάναμε προετοιμασία, διακόπηκε λόγω κρούσματος, ξεκινήσαμε εκ νέου και τώρα ξανά διακοπή. Σίγουρα το ποδόσφαιρο μας λείπει, είναι η αρρώστια μας αλλά χωρίς εμβόλιο και μόνιμη λύση δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε ξανά το πρωτάθλημα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επόμενη ημέρα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό ο προπονητής της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στάθηκε στη σημασία κυκλοφορίας ενός ασφαλούς εμβολίου, ώστε να επανέλθουμε στην καθημερινότητα. Ειδάλλως θα είναι πολύ δύσκολα για τις ομάδες. Παράλληλα όμως δεν φοβάται να προτείνει την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων, με δεδομένο πως δεν θα υπάρξει κάποια ασφαλή λύση, τονίζοντας πως η ζημιά σε αυτό το επίπεδο θα είναι μικρή.

Παράλληλα, ο Σπύρος Κουτσογιάννης θεωρεί την κρίση του κορωνοϊού ως μία ευκαιρία να προσδιοριστούν ξανά οι προτεραιότητες στον αθλητισμό της Ροδόπης. «Είναι μία σημαντική ευκαιρία για την περιοχή μας να δούμε τις υποδομές και τις ακαδημίες μας» υπογράμμισε ο τεχνικός των πρωταθλητών της Α’ ΕΠΣ Θράκης, δίνοντας σαν παράδειγμα την ομάδα του όπου 10 φοιτητές-ποδοσφαιριστές πήραν τα δελτία τους και φύγανε γιατί πίστεψαν πως στην άλλη ζώνη στη νότια Ελλάδα θα συνεχιζόταν κανονικά το πρωτάθλημα. «Δεν πρέπει να εξαρτόμαστε από τους φοιτητές αλλά να δώσουμε έμφαση στο ντόπιο στοιχείο και στις ακαδημίες» υπογράμμισε ο Κουτσογιάννης λέγοντας χαρακτηριστικά πως κάθε κρίση μας κάνει σοφότερους στη συνέχεια.