Europa League: Με Μάνταλο πρωταγωνιστή η ΑΕΚ πέρασε «αέρα» από την Ουκρανία

Στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League η ΑΕΚ ήταν εκπληκτική και πέρασε εύκολα με 1-4 από την έδρα της Ζόρια Λουχάνσκ.

Η «Ένωση» από το πρώτο λεπτό ήταν κυριαρχικοί και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7′ χάρη στο γκολ του Τάνκοβιτς (έπειτα από ασίστ του Λιβάγια). Το γρήγορο γκολ ανάγκασε τους παίκτες της Ζόρια να πάρουν περισσότερα μέτρα στο γήπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στην ΑΕΚ να εκμεταλλευτεί τους χώρους. Στο 34′ ο διεθνής Θρακιώτης μεσοεπιθετικός Πέτρος Μάνταλος έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα του· διαμορφώνοντας μάλιστα και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα απλοποιήθηκαν περισσότερο, όταν στο 54′ ο Μάνταλος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά προς τον Λιβάγια, ο οποίος αφού εκάνε κάποια μέτρα με την μπάλα σούταρε και πέτυχε το 0-3. Έχοντας ουσιαστικά κριθεί ο νικητής του αγώνα, ο ρυθμός έπειτα έπεσε αρκετά, με τη Ζόρια να ψάχνει το γκολ και την ΑΕΚ να διαχειρίζεται το υπέρ της αποτέλεσμα. Στο 81′ η Ζόρια μείωσε σε 1-3 με τον Κορτσέγκιν, ένα λεπτό αργότερα όμως ο Λιβάγια με δεύτερο προσωπικό γκολ έγραψε το τελικό 1-4.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Πέτρος Μάνταλος ήταν και σε αυτό το παιχνίδι κομβικός, περνόντας οι περισσότερες μπάλες από τα πόδια του, ενώ παράλληλα είχε και την ουσία, έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ· δείγμα της εξαιρετικής φόρμας που διάγει τον τελευταίο καιρό ο Κομοτηναίος αρχήγος της ΑΕΚ. Βασικός στην τριάδα της αμύνας ήταν και ο διεθνής πρώην στόπερ της Ξάνθης Στράτος Σβάρνας.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στον 7ο όμιλο, με την οποία έφτασε τους 3β και σε συνδυασμό με την νίκη της Λέστερ επί της Μπράγκα (4-0 σκορ) μπήκε στο κόλπο της πρόκρισης.