Συνεχίζεται κανονικά η Super League 1, αβεβαιότητα για την Super League 2 όπου παίζει η Ξάνθη

Παρά την επιβολή δεύτερου lockdown στη χώρα, η Super League 1 θα συνεχιστεί κανονικά. Αβεβαιότητα ωστόσο υπάρχει τελικά για τη Super League 2, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις που υπήρχαν.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερο γενικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, προέβη σε διευκρινίσεις και οριμένες από αυτές ήταν αναφορικά με τον αθλητισμό. Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε χαρακτηριστικά:

«Επιτρέπεται η ατομική άθληση σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις μέχρι τρία άτομα, με έναν εξ αυτών να είναι ο προπονητής. Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Super League και της Basket League, και ευρωπαϊκών αγώνων του Champions League, του Europa League, της EuroLeague και του Basketball Champions League».

Από την αναφορά Χαρδαλιά δεν γίνεται αντιληπτό σε πρώτη φάση αν στην εξαίρεση θα περιληφθεί τελικά και η Super League 2. Μόλις 24 ώρες πριν η διοργανώτρια της ανακοίνωσε ότι η σέντρα της Super League 2 μετατέθηκε για τις 15 Νοεμβρίου ενώ υπήρχε διαρροή ότι είχε εξασφαλιστεί ότι στην ΚΥΑ θα προβλεπόταν ότι θα μπορούσε να διεξαχθεί και αυτό το πρωτάθλημα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα τηρείται το ιδιαιτέρως αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζει και η SL1.

Με αυτά τα δεδομενα, νωρίτερα το ThrakiSportS μετέδωσε ότι κανονικά θα συνεχιστούν οι προπονήσεις στην Ξάνθη, ενώ κανονικά θα γίνει και η πρεμιέρα της και οι επόμενοι αγώνες της στο πρωτάθλημα. Πλέον αυτό δεν είναι δεδομένο και μένει να φανεί πόσο εφικτό θα είναι να ξεκινήσουν το άλλο Σαββατοκύριακο στην δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία μετά το lockdown. Στην πρεμιέρα υπενθυμίζεται ότι η Ξάνθη πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Λάρισας εκτός έδρας.