Στην τριάδα των τοπικών πρωταθλημάτων με τις πιο πολλές αγωνιστικές η ΕΠΣ Ξάνθης, χαμηλά Εβρος και Θράκη

Σε αναβολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων πάμε τουλάχιστον για το 2020, αν και για πολλούς η επανέναρξη φαίνεται αδύνατη και μέσα στο 2021.

Στην Θράκη, η ΕΠΣ Ξάνθης πρόλαβε να παίξει 7 αγώνες πρωταθλήματος (όσους έχει και η Super League) και 3 κυπέλλου, αφού πάντα αυτή ξεκινά πρώτη τις διοργανωσεις τα πρωταθλήματα στην περιοχή, σε αντίθεση με την μεγάλη ομάδα της δύναμης της, τον ΑΟΞ που μετά από 31 χρόνια στην Α’ Εθνική, φέτος περιμένει εις μάτην την έναρξη της Super League 2.

Η ΕΠΣ Ξάνθης είναι ένα από τις λίγες ενώσεις που έπαιξε επτά αγωνιστικές με τον Άρη Πετεινού να κάνει το απόλυτο 7/7, σε αντιθεση με τον Έβρο που έπαιξε 3 αγωνιστικές και την Ροδόπη μόλις 2.

Πρωταθλήτρια στις αγωνιστικές είναι η ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής με 9 αγωνιστικές, η ΕΠΣ Βοιωτίας με 8 και στην τρίτη θέση με 7 εκτός της Ξάνθης έχουν αυτές των Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Ρεθυμνου, Μεσσηνίας.

Με 6 αγωνιστικές ακολουθούν η ΕΠΣ Δράμας, Πρέβεζας, Θεσσαλίας (Μαγνησία), Λάρισας, Πειραιά, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αχαίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Ηλείας και Αρκαδίας.

Οπως προαναφέρθηκε ο Εβρος εχει παίζει τρεις αγωνιστικές και η Ροδόπη μόλις δύο. Τέλος, αξίζει να σηειωθεί ότι υπάρχουν πρωταθλήματα που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει όπως αυτά της ΕΠΣ Γρεβενών, Καστοριάς, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και της Μακεδονίας (δηλαδή η Θεσσαλονίκη).