Γ’ Εθνική: Στον κάλαθο των αχρήστων της ΕΠΟ τα πέντε αιτήματα των ομάδων του 1ου Ομίλου

Εναν μήνα πριν, στις 5 Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα, είχε πραγματοποιηθεί στην Καβάλα η συνάντηση των εκπροσώπων των 16 ομάδων του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικης.

Τοτε είχε συμφωνηθεί ομόφωνα να σταλεί μια επιστολή προς την ΕΠΟ με πέντε αιτήματα και την ελπίδα τουλάχιστον τα τρία από αυτά να ικανοποιηθούν. Η επιστολή εστάλη αλλά έναν μήνα μετά φαίνεται ότι η μεν ΕΠΟ όπως την παρέλαβε, έτσι την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ενώ και οι ίδιοι οι συγγραφείς την την… ξέχασαν.

«Κύριοι δεν ζητάµε “εµβόλιο” να µην πεθάνουµε, ζητάµε “φάρµακο” για να επιζήσουµε» ανέφερε εκείνη η επιστολή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η ΕΠΟ θα ανταποκριθεί εξ ολοκλήρου ή εν μέρει στα αιτήματα. Ανεπίσημα είχε γίνει γνωστό ότι είχε δοθεί περιθώριο τριών αγωνιστικών για να υπάρξει κάποια απάντηση και σε διαφορετική περίπτωση το ρεπορτάζ έλεγε ότι οι 16 ομάδες του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής ενδεχομένως όλες μαζί θα απείχαν από την 4η αγωνιστική και μετά από το πρωτάθλημα, ως μέτρο πιεσης προς την Αθήνα.

Μπορεί η 5η αγωνιστική της περασμένης Κυριακής να αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, ωστόσο η 4η αγωνιστική έγινε κανονικά (με όσα σκαμπανεβάσματα λόγω Covid) και πριν την διεξαγωγή της, κανείς από τους υπογράφοντες παράγοντες δεν φρόντισε να επαναφέρει στην συλλογική μνήμη την ύπαρξη εκείνης της επιστολής. Βέβαια, στον μήνα που πέρασε από τότε, κάποια απο τα πέντε αιτήματα δείχνουν πλέον… ανεδαφικά, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι στην ουσία η μεν επιστολή που συντάχθηκε ακριβώς ένα μήνα πριν (5 Οκτωβρίου) πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων, οι δε αντιδράσεις που ομόφωνα προανήγγειλαν τότε οι παράγοντες των ομάδων ξεχάστηκαν από τους ίδιους…