Super League: Απόδραση με μεγάλο διπλό από τα Γιάννινα για Μπέρτο και Πλατέλλα

Το πρώτο τρίποντο για την τρέχουσα σεζόν πήρε η Λάρισα στον εξ’ αναβολής αγώνα της 2ης αγωνιστικής της Super League στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-2.

Η ΑΕΛ από το ξεκίνημα του αγώνα μπήκε πολύ επιθετικά, θέλοντας να βρει γρήγορα πρώτη το γκολ. Μάλιστα στο 19′ έφτασε πολύ κοντά σε αυτό, όμως ο παλιός γνώριμος του θρακικού ποδοσφαίρου Βαγγέλης Πλατέλλας δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Χουτεσιώτη.

Στο 55ο λεπτό ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Λώλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» βρήκε πρώτος το γκολ προβαδίσματος με τον Γάλλο Λεό στο 61′.

Το… πάθημα του Βόλου ωστόσο έγινε μάθημα για τους «βυσσινί», που με πρωταγωνιστή τον Πινακά ανέτρεψαν την κατάσταση. Αρχικά στο 66′ ο νεαρός επιθετικός με κεφαλιά σημείωσε το 1-1, ενώ στο 85′ και πάλι με τον ίδιο τρόπο έγραψε το τελικό 1-2.

Για τους νικητές φιλοξενούμενους, ο Ξανθιώτης πρώην δεξιός οπισθοφύλακας του ΑΟΞ Μανώλης Μπέρτος αλλά και ο πρώην εξτρέμ επίσης της Ξάνθης Βαγγέλης Πλατέλλας ήταν βασικοί στο σχήμα που παρέταξε ο Μιχάλης Γρηγορίου ως δεξιός μπακ-χαφ ο πρώτος και επιθετικός ο δεύτερος. Ο Μπέρτος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης είναι η αντικατάσταση του Πλατέλλα από τον Τυνήσιο πρώην φορ του ΑΟΞ και του Άρη Χαμζά Γιουνές στο 79′.

Αντίθετα στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους του Αργύρη Γιαννίκη έμεινε ο έχων και θρακιώτικες ρίζες που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του ΑΟΞ Μάκης Γιαννίκογλου.