Πρώτη γυναίκα – μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη η κόρη του πρώτου χρονικά σκόρερ στην ιστορία του ΑΟΞ

Θετική αίσθηση στην πόλη της Ξάνθης προκάλεσε η επιλογή της νέας ιδιοκτησίας να τοποθετήσει μεταξύ των επτά μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ την Σοφία Ψωμά.

Είναι η πρώτη γυναίκα που μετέχει στην διοίκηση της ομάδας του ΑΟΞ και συνεχίζει μια παράδοση με πρωτιές που έχει η οικογένειά της, καθώς φέρει ένα βαρύ επωνυμο για την ομάδα και την ιστορία της.

Βλεπετε, ο πατέρας της Σάκης Ψωμάς υπήρξε ο πρώτος χρονικά σκόρερ στην ιστορία της, αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του ΑΟΞ λίγο μετά την δημιουργία της το 1967 από την συγχωνευση της Ασπίδας και του Ορφέα Ξάνθης.

Η Σοφία Ψωμά μετά τις περσινές δημοτικές εκλογές διορίστηκε από τον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη (έμμισθη) γραμματέας του Δήμου Ξάνθης και γενικά εντυπωσιάζει με την παρουσία της όπου παραβρίσκεται.

Φυσικά έδωσε το παρών στον αγιασμό της περασμένης Παρασκευής, δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο Τάσο Γιαμουρίδη, εκπροσωπώντας τον Δήμο Ξάνθης, κάτι που θα κάνει και με την παρουσία της στο ΔΣ του συλλόγου.

Η Ψωμά χαίρει της μεγάλης εκτίμησης οχι μόνον του δήμαρχου Μανώλη Τσέπελη αλλά και του περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου, οι οποίοι ήδη φέρονται σύμφωνα με τον «Μαχητή» (από τον οποίο κα ο φωτογραφίες) να έχουν προωθησει το όνομά της στα κεντρικά της ΝΔ για να συμπληρώσει το επομενο βουευτικό ψηφοφέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στην Ξάνθη.

Μέχρι τότε πάντως, παράλληλα με τα καθήκοντά της στον Δήμο Ξάνθης, θα έχει πλέον καθήκοντα και στην διοίκηση της μεγάλης επαγγελματικής ομάδας της Θράκης, την οποία από μικρό παιδί παρακολουθεί ως φίλαθλος – και αυτό όχι μόνο του παρελθόντος του πατέρα της στον σύλλογο ως παλαιμάχου ποδοσφαιριστη αλλά και ως ιδρυτή του Συλλόγου Παλαιμάχων «Δημόκριτος».