Super League: Με πέναλτι λύγισαν και ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό Λισγάρας και Μπαξεβανίδης

Την δεύτερη σερί νίκη του στην τρέχουσα σεζόν σημείωσε ο Παναθηναϊκός στην εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Super League, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0.

Χωρίς να πιάσει αντίστοιχα στάνταρ απόδοσης με εκείνα κόντρα στην Λαμία, το «Τριφύλλι» δεν είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και δεν μπορούσε να σπάσει την αμυντική τακτική των φιλοξενούμενων. Το γκολ όμως ήρθε για τον Παναθηναϊκό, όταν στο 23′ ο Μπρούσιτς έκανε χέρι μετά την σέντρα του Χατζηγιοβάνη, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και στο 27′ να γράφει το 1-0.

Τα δεδομένα δεν άλλαξαν στην επανάληψη· ο ρυθμός παρέμεινε αργός με τις δύο ομάδες να μην απειλούν με κάποια ουσιαστική φάση τα καρέ των δύο τερματοφυλάκων (Διούδη και Βέρχουλστ), μένοντας έτσι το ανοιχτό 1-0. Στις καθυστερήσεις και συγκεκριμένα στο 92′ ο Απόλλωνας είχε την μεγάλη ευκαιρία ώστε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά η κεφαλιά του επί μία εξαετία (2014-2020) αμυντικού της Ξάνθης Χρήστου Λισγάρα πέρασε άουτ.

Για τους γηπεδούχους, ο καταγόμενος από την Ροδόπη Φώτης Ιωαννίδης για ακόμα έναν αγώνα του Παναθηναϊκού δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς άλλωστε όλη την εβδομάδα έκανε ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων. Για τον Απόλλωνα, ο πρώην τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος και ο Κομοτηναίος βοηθός του Πάνος Γκουτσίδης χρησιμοποίησαν τόσο τον μέχρι πρότινος αρχηγό της Ξάνθης Χρήστο Λισγάρα στο κέντρο της άμυνας, όσο και τον Κομοτηναίο επίσης πρώην πρώτο αρχηγό του ΑΟΞ Δήμο Μπαξεβανίδη σε ρόλο δεξιού μπακ-χαφ.

Ο Παναθηναϊκός υπενθυμίζεται ότι έχει επιλέξει τον πρώην τερματοφύλακα και προπονητή του Πανθρακικού Μάνουελ Ρόκα, τόσο για την στελέχωση του τμήματος σκάουτινγκ όσο και για αναλυτή αγώνων στην πρώτη ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρόκα παραμένει στο τεχνικο τιμ της ομάδας και με τον Λάζλο Μπόλονι.