Super League: Καταρχήν απόφαση για έναρξη το προσεχές Σαββατοκύριακο με το Απόλλων Λάρισας-ΑΟΞ

Την καταρχήν απόφαση να ξεκινήσει κανονικά το προσεχές Σαββατοκυριακο το πρωτάθλημα της Super League 2 με την Ξάνθη να αντιμετωπίζει στην Φιλιππούπολη της Λάρισας τον τοπικό Απόλλωνα έλαβε το ΔΣ της SL2.

Οπως έγινε γνωστό, στην διάρκεια του ΔΣ στο οποίο η ΠΑΕ Ξάνθη συμμετείχε με τους Τασο Γιαμουρίδη και Φάνη Ουζουνίδη μέσω τηλεδιάσκεψης, οι παράγοντες των ομάδων αποφάσισαν να ανάψουν το πράσινο φως για την σέντρα εφόσον το ανάψει και η πολιτεία.

Το ένα αγκάθι που αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα φαίνετα ότι ξεπεράστηκε. Στην συνάντηση με την ΕΡΤ που προηγήθηκε, κατατέθηκε πρόταση που πλησιάζει τα 3 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα της κατηγορίας, με το κρατικό κανάλι να καλύπτει απευθείας δύο ή και περισσότερους αγώνες κάθε αγωνιστική.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα θα λάβει περίπου 250.000 ευρώ (ισως κατάτι λιγότερο), ποσό άκρως ικανοποιητικό δεδομένων των συνθηκών.

Από εκεί και πέρα, στην SL2 περιμένουν την ΚΥΑ για να ανάψει το πράσινο φως και από πλευράς πολιτείας ως προς το υγειονομικό κομμάτι.

Ηδη όμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε στην συνέντευξη Τυπου ότι δεν έχει κανένα πρόβημα να ξεκινήσει και αυτό το πρωτάθλημα, αρκεί να τηρηθεί το υγειονομικό πρβτόκολλο με τα μοριακά τεστ κάθε εβδομάδα (τα ακριβά δηλαδή και όχι τα rapid test).

Εφόσον στην Super League 2 δεσμεύονται ότι αυτό συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει, ένα κόστος που αγγίζει τις 2.000 ευρώ κάθε εβδομάδα για τις ομάδες πάντως, τότε την Τετάρτη θα ανάψει το πράσινο φως.

Για αυτό και στο ΔΣ της Super League 2 αποφάσισαν να διακόψουν την συνεδρίαση και θα την συνεχίσουν στις 13:00 το μεσημέρι της Τετάρτης με την ελπιδα να βγει λευκός καπνός και αμέσως μετά να δημοσιοποιηθεί και το πρόγραμμα της πρεμιέρας στο οποίο ξεχωρίζει ως γνωστόν η αναμέτρηση Απόλλων Λάρισας – ΑΟ Ξανθη.