Ψάχνουν και την Ξάνθη στον Άρη για την φιλοξενία του ντέρμπι με την ΑΕΚ μετά το lockdown στη Θεσσαλονίκη

Η κατάσταση lockdown που έχει επιβληθεί στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την τύχη του αγώνα του Άρη με αντίπαλο την ΑΕΚ που βάσει προγράμματος επρόκειτο να γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης. 

Αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό ότι ούτε αγωνές Super League ή Basket League μπορούν να διεξαγονται στην Θεσσαλονίκη και μοιραία, εφόσον δόθηκε άδεια τα συγκεκριμένα πρωταθλήματα να συνεχιστούν, πρέπει οι ομάδες να αναζητήσουν νεες έδρες. Εξαίρεση δόθηκε μόνο για το ευρωπαϊκό ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν στην άδεια Τούμπα.

Η Super League επεξεργάζεται τα δεδομένα χωρίς να έχει λάβει οριστική απόφαση για το κυριακάτικο παιχνίδι (8/11, 19:30). Εναλλακτική έδρα ο Αρης έχει δηλώσει τα Γιάννενα, όπου ήδη έγινε η αναμέτρηση του Αρη με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά το γηπεδο αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού το Σάββατο παίζει εντός έδρας και ο ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο υποστηρίζει πως το παιχνίδι ενδεχομένως να φιλοξενηθεί και στην Λαμία, αφού στον Βόλο και το Πανθεσσαλικό Στάδιο, καθώς ο ΝΠΣ Βόλος αγωνίζεται το Σάββατο στην Τρίπολη, θα γίνονται έργα αλλαγής του χορτοτάπητα από το βράδυ της περασμένης Κυριακής και για 20 ημέρες. Ωστόσο στο Yello Radio της Θεσσαλονίκης, μεταδόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ότι στον Άρη εξετάζουν ακόμα και το ενδεχόμενο των Πηγαδίων της Ξάνθης ως εναλλακτική λύση.

Στον Άρη θα πιέσουν ώστε το ματς να διεξαχθεί κανονικά στην Θεσσαλονίκη, θεωρώντας παράλογη την απαίτηση να μην διεξάγονται αγώνες σε γήπεδα της πόλης όταν τηρούνται όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο της αναβολής, αλλά στον Άρη δεν το επιθυμουν δεδομένου ότι βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα, πρώτοι στην βαθμολογία και θα αντιμετωπισουν μια κουρασμένη και προερχόμενη από ταξίδι στην Ουκρανία ΑΕΚ.

Για αυτό και εξετάζουν τις εναλλακτικές τους και φαίνεται ότι ανάμεσα σε αυτές είναι και τα Πηγάδια της Ξάνθης, έστω και αν δεν αποτελουν το φαβορί για την φιλοξενία του αγώνα με την ΑΕΚ.