ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Προς αναβολή σε όλα τα πρωταθλήματα ως το τέλος του 2020

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ για αναβολή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων που διοργανώνει, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού στην χώρα, αλλά και γνώμονα να νέα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης, δυσοίνωνο φαίνεται το μέλλον και σε αυτά της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Με μια πρώτη εκτίμηση με παρονομαστή πάντα την επίσημη αναστολή των Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ καθώς και την απαγόρευση της εισόδου στα κλειστά γυμνατήρια και τις διεξαγωγής όχι μόνο αγώνων αλλά ακόμα και προπονησεων σε αυτά, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα οδηγηθούμε επισήμως σε αναστολή όλων των πρωταθλημάτων και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο από την Ένωση, αλλά από την στιγμή που πήρε η Ομοσπονδία αυτή την απόφαση και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ολη η περιοχή είναι στο κόκκινο αλλά και οι Σέρρες μπήκαν πλέον στην γκρι ζωνη με ολοκληρωτικό lockdown, ενώ φλερτάρει και η Κομοτηνή, αυτό το σενάριο μοιάζει αναπόφευκτο.

Αναστολή ωστόσο ενός μήνα σε αγώνες αλλά και προπονήσεις σημαίνει ότι θα πρέπει να μην περιμένουμε αγωνες ούτε τον επόμενο, όχι επειδή απαραίτητα θα ειναι σε εξελιξη η πανδημια αλλά γιατί ακόμα και αν εξαφανιστεί, θα χρειαστεί χρόνος όλες αυτές οι ομάδες που θα μείνουν ένα μήνα απροπόνητες να ξαναμπουν σε αγωιστική δράση.

Συνεπώς τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανεξάρτητα από το τι θα αναφέρει η επίσημη απόφαση, με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία πάνε για λουκέτο ως τα τέλη του 2020 και δεν θα πρέπει να αναμένουμε την διεξαγωγή αγώνα για οποιαδήποτε διοργάνωση τουπικού μπάσκετ πριν την έλευση της νέας χρονιας…