Super League: Ο Στάρτζεον σκόραρε αλλά η ΑΕΚ με εξαιρετικό ξανά Μάνταλο το ανέτρεψε και επικράτησε του ΟΦΗ

Σε ένα παιχνίδι με πολύ ωραίο ρυθμό κατά διαστήματα ο ΟΦΗ έβαλε δύσκολα στην ΑΕΚ, η οποία ωστόσο έβγαλε αντίδραση και, ανατρέποντας το 0-1 σε 2-1, έπιασε τον Ολυμπιακό στους 13 βαθμούς και την δεύτερη θέση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΟΦΗ μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο τον ωφέλησε ώστε να μπει μπροστά στο σκορ. Αφού αρχικά απείλησε στο 5ο λεπτό με σουτ του Μπαλογιάννη- που πέρασε άουτ- στο 6′ ο Πορτογάλος Φάμπιο Στάρτζεον που πέρυσι άνηκε στο ρόστερ της Ξάνθης εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Χνιντ και με καλό σουτ στα όρια της περιοχής νίκησε τον Τσιντώντα και σημείωσε το 0-1.

Η ΑΕΚ σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Η ισοφάριση ήρθε στο 34′· όταν ο Θρακιώτης αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος γέμισε με φαούλ μέσα στην περιοχή των Κρητικών και ο Ρουμάνος Νεντελτσιάρου πήρε την κεφαλιά ώστε να σημειώσει το 1-1. Η «Ένωση» θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή και πριν την λήξη του ημιχρόνου, το σουτ μέσα από την περιοχή ωστόσο που επιχείρησε ο νεαρός Μαχαίρας κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι της και πιέζε για το προβάδισμα. Στο 61′ ο Λιβάγια με κεφαλιά νίκησε τον Βάτερμαν· το γκολ όμως δεν μέτρησε από τον διαιτητή Κουτσιαύτη και το VAR για σπρώξιμο του Κροάτη στον Λυμπεράκη. Η ολική ανατροπή έγινε στο 74ο λεπτό, όταν ο Σάκχοφ εφόρμησε στην περιοχή και με ωραίο τελείωμα έγραψε το τελικό 2-1 υπέρ της ΑΕΚ.

Για τους γηπεδούχους, εξαιρετικός ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Κομοτηναίος μεσοεπιθετικός και αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος, καθοδηγώντας την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα σε μία σημαντική ανατροπή και νίκη. Ο Ιταλός παράλληλα πέρασε στο 80′ τον πρώην αμυντικός της Ξάνθης Στράτο Σβάρνα στη θέση του Έλντερ Λόπες, θέλοντας να ενισχύσει τα μετοπίσθεν στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Για τους μαχητικούς φιλοξενούμενους του Γιώργου Σίμου ο Φάμπιο Στάρτζεον πέραν του τέρματος που σημείωσε έκανε μία πολύ μεστή εμφάνιση όντας εκ των κορυφαίων της Κρητικής ομάδας· αντικαταστάθηκε στο 87′ από τον Νοικοκυράκη. Επίσης, θέλοντας να πιέσει για την ισοφάριση, στο 83′ πέρασε ως αλλαγή στην θέση του Γιάννου ο νεαρός επιθετικός Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης που πέρυσι άνηκε στο ρόστερ του ΑΟΞ.