Super League: Νικητής ο Γκαρσία στην μάχη των «πρωτάρηδων» με Λουτσιάνο και ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο

Στο ντεμπούτο των Λουτσιάνο Ντε Σόουζα από πλευράς Παναιτωλικού και Πάμπλο Γκαρσία από πλευράς ΠΑΟΚ ως προπονητών των ανδρικών ομάδων, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν με 1-3 κάνοντας το πρώτο τους διπλό την εφετινή σεζόν.

Έχοντας 1 νίκη στους 8 τελευταίους αγώνες, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας διάθεση να βρει το γρήγορο γκολ. Έχοντας προηγηθεί σημαντικές ευκαιρίες, όπως ενδεικτικά η εξ’επαφής κεφαλιά του Βαρέλα στο 4′ που απέκρουσε ο Κνετ και το χαμένο τετ α τετ του Τζόλη που επίσης απέκρουσε ο Αυστριακός. Εν τέλει η πίεση μετουσιώθηκε σε γκολ, καθώς στο 18ο λεπτό ο Σβάμπ σέντραρε στην περιοχή και ο Σβιντέρσκι με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής εξουδετέρωσε τον Κνετ και σημειώσε το 0-1.

Οι Αγρινιώτες σταδιάκα πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον νεαρό εξτρέμ Αριγίμπι έψαξαν την ισοφάριση. Αυτή επήλθε στο 54′, με τον Αμερικανό να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που είχε υποδείξει ένα λεπτό νωρίτερα ο Θανάσης Τζήλος (της ΕΠΣ Λάρισας που ξεκίνησε από την ΕΠΣ Ξάνθης) σε ανατροπή του ίδιου παίκτη από τον Ίγκασον.

Οι Θεσσαλονικείς εμφανώς επηρεασμένοι από την ισοφάριση δεν ήταν το ίδιο απειλητικοί με την αρχή του αγώνα, με τον Γκαρσία να κάνει αλλαγές ώστε να αλλάξουν τη ροή του αγώνα. Μία εξ’ αυτών ήταν ο Γεωργιανός Νίκα Νινούα, ο οποίος στο 88′ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα με μία φανταστική εκτέλεση φάουλ άφησε «άγαλμα» τον Κνετ και έβαλε την «υπογραφή» του στο 1-2. Το «κερασάκι στην τούρτα» για τον ΠΑΟΚ μπήκε στον επίλογο, με τον Κροάτη Τσόλακ να εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που έκανε ο Καρασαλίδης και να σημειώνει το τελικό 1-3.

Για τους γηπεδούχους του πρώην παίκτη αλλά και βοηθού προπονητή του ΑΟΞ Λουτσιάνο Ντε Σόουζα βασικός στη δυάδα της άμυνας ήταν Τέλης Καρασαλίδης που μέχρι πέρυσι άνηκε στο ρόστερ της Ξάνθης, έχοντας καλή εμφάνιση παρά το πέναλτι που έκανε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Για τους φιλοξενούμενους του επίσης πρώην παίκτη του ΑΟΞ Πάμπλο Γκαρσία, βασικός κάτω από τα γκολπόστ επιλέχθηκε σε ακόμη ένα παιχνίδι ο πρώην τερματοφύλακα της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αφήνοντας στον πάγκο τον πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη.