Ερώτηση στη Βουλή από Θρακιώτη βουλευτή για τις κόρες-αθλήτριες του Ολυμπιακού του νέου προέδρου της Εφέσεων

Οι κόρες του νεου προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, όπως αποκαλύφθηκε από τηλεοπτική εκπομπή, ήταν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο τμήμα της κολύμβησης.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος έχει εγερθεί ένα ηθικό ζήτημα για το αν μπορεί ο συγκεκριμένος δικαστής να κρίνει υποθέσεις όπως η μείζονα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ που κατήγγειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Το θέμα, που αναδείχθηκε στην Θράκη από το ThrakiSportS ήδη από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, αμέσως μόλις προβλήθηκε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στην τηλεόραση, έφτασε πλέον και στην Βουλή και μάλιστα από Θρακιώτη βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Ξάνθης του ΚΙΝΑΛ Μπουρχάν Μπαράν κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη (στο υπουργείο της υπάγεται και ο Αθλητισμός), όχι όμως και προς το συναρμόδιο για τέτοια υπόθεση υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το ThrakiSportS ηταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο στην Θράκη που ανέδειξε το συγκεκριμένο θέμα, η ερώτηση του θρακιώτη βουλευτή ΔΕΝ εστάλη ποτέ στο ThrakiSportS από το γραφείο του και πληροφορηθήκαμε την ύπαρξή της από άλλα ξανθιώτικα μέσα, που μέχρι την δημοσίευση της ερώτησης αγνοούσαν την υπόθεση.

Για λόγους δεοντολογίας και δεδομένης της σημασίας του θέματος για τ φίλαθλο κοινό της Ξάνθης και συνολικότερα της Θράκης, το ThrakiSportS δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της ερώτησης του Μπουρχάν Μπαράν, που έχει ως εξής:

Στις 27/10/2020 σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας “sdna.gr” γίνεται αναφορά για τον ορισμό του νέου Προέδρου στην Επιτροπή Εφέσεων, γεγονός που έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων σχετικά με ζητήματα ηθικής ευσυνειδησίας που εγείρονται.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω δημοσίευμα βασίζεται σε  ρεπορτάζ που προβλήθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή «ΔΙΚΗ» όπου έπειτα από την παραίτηση άλλων μελών της Επιτροπής Εφέσεων που άπτονταν θέματα οικογενειακών σχέσεων με ομάδες, ορίστηκε ο νέος Πρόεδρος. Ωστόσο,  προκύπτει θέμα ηθικής τάξης για το εν λόγω πρόσωπο, καθώς κατά τα όσα ειπώθηκαν βρίσκονται στο μικροσκόπιο οικογενειακές σχέσεις του νέου Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων με γνωστή ομάδα.

Επισημαίνω ότι δεν αμφισβητήθηκε από την εκπομπή ή από οποιοδήποτε άλλο μέσο η ακεραιότητα του δικαστή, ούτε φυσικά και από εμάς, αλλά αν το δημοσίευμα ισχύει, έστω κατ’ ελάχιστον, είναι σαφές ότι εγείρονται ορισμένα ηθικά ζητήματα.

Το γεγονός αυτό, ενόψει μάλιστα και της επανεκδίκασης της υπόθεσης Ξάνθης –ΠΑΟΚ πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή από τις αρχές σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους και

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Θα ερευνήσει αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί των Μ.Μ.Ε για τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων; Και αν ναι, τι προτίθεται να πράξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ώστε να αποκαταστήσει ζητήματα ηθικής τάξης και διαφάνειας;
  2. Προτίθεται να ενημερώσει τους πολίτες και τους φιλάθλους της Ξάνθης για την προβλεπόμενη θεσμική διαδικασία επιλογής του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. αλλά και να εξετάσει αν αυτή τηρήθηκε; 

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μπουρχάν Μπαράν