Super League: Με Γκαραβέλη και Μπαριέντος άντεξε ο Βόλος των 9(!) παικτών και πήρε το «Χ» με την Λάρισα των Μπέρτου και Πλατέλλα

Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό, ο Βόλος παρότι έμεινε πίσω σκορ και με 10 παίκτες και εν συνεχεία με 9 κατάφερε και πήρε έναν πολύτιμο (βάση των συνθηκών του αγώνα) βαθμό κόντρα στην ΑΕ Λάρισα.

Η αναμέτρηση από το ξεκίνημα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες μπήκαν επιθετικά και είχαν πολύ καλές φάσεις ώστε να πετύχουν πρώτες το γκολ. Μόλις στο 4′ ο Βόλος είχε μία σημαντική στιγμή όταν από σέντρα του (γνωστού στο θρακικό ποδόσφαιρο) Μπαριέντος το πλασέ του Δουβίκα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Νάγκι· ενώ στο 9′ η ΑΕΛ απάντησε στην ευκαιρία με το δυνατό σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς που όμως πέρασε άουτ.

Στο 38′ η Λάρισα σκόραρε με τον Φιλίπ να σεντράρει, τον Μιλοσάβλιεβιτς να πιάνει την κεφαλιά και να νικά τον Γκαραβέλη, όμως το γκολ δεν μέτρησε ποτέ μιας και στον έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο σκόρερ της ΑΕΛ ήταν για πολύ λίγο σε θέση οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα πραγματικό γκραν-γκινιόλ παιχνίδι. Στο 49′ έγινε η κρισιμότερη στιγμή του αγώνα, όταν ο Γκαραβέλης δεν κατάφερε να διώξει πειστικά, στέλνοντας την μπάλα στον Πινακά, με τον Μήτογλου να τον ανατρέπει μέσα στην περιοχή. Ο Πινακάς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη, ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ.

Οι παίκτες του Βόλου αν και με παίκτη λιγότερο είχαν τον έλεγχο του αγώνα και έψαχναν την ισοφάριση. Αυτή ήρθε στο 83′ όταν ο Φεράρι γέμισε, ο Ουάρντα έπιασε την κεφαλιά και ο Δουβίκας πλάσαρε τον Νάγκι για το 1-1. Έπειτα οι γηπεδούχοι μείναν και με 9 παίκτες λόγω της κόκκινης κάρτας που δέχθηκε ο Ριένστρα.

Για τους Βολιώτες του Άνχελ Λόπες, βασικοί αγωνίστηκαν και οι πρώην παίκτες της Ξάνθης· τόσο ο Θανάσης Γκαραβέλης, που δεν είχε την ίδια σταθερότητα με τα προηγούμενα παιχνίδια, όσο και ο Ζεάν Μπαριέντος, ο οποίος έδωσε σημαντικές βοήθειες στην ομάδα του σε ακόμη ένα παιχνίδι. Για τους «βυσσινί» του Μιχάλη Γρηγορίου που αναζητούν ακόμη την πρώτη νίκη στη φετινή σεζόν, αγωνίστηκαν βασικοί δύο επίσης πρώην παίκτες του ΑΟΞ· ο λόγος για τον Μανώλη Μπέρτο που είχε μία αρκετά καλή απόδοση και έπαιξε σε όλο το 90λεπτο και τον Βαγγέλη Πλατέλλα που επίσης είχε αξιόλογη παρουσία όσο αγωνίστηκε.